sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

OMS recomandă celor complet vaccinați purtarea în continuare a măștii

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a cerut persoanelor complet vaccinate să poarte în continuare măști, să păstreze distanțarea socială și să respecte celelalte măsuri de siguranță, deoarece tulpina Delta a coronavirusului, care este extrem de contagioasă, se răspândește pe tot globul, informează spotmedia.ro.

„Oamenii nu se pot simți în siguranță doar pentru că au făcut cele două doze de vaccin. Încă trebuie să se protejeze”, a declarat Mariangela Simao, director adjunct al OMS.

Oficialul OMS subliniază că vaccinul sigur nu va opri transmiterea, iar oamenii trebuie să continue să folosească măștile în mod constant, să fie în spații ventilate, să păstreze igiena mâinilor, distanțarea fizică și să evite aglomerația.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Acest lucru continuă să fie extrem de important, chiar dacă sunteți vaccinat, atunci când există o transmisie comunitară”, a adăugat Simao.

Recomandările OMS vin în contextul în care unele țări, inclusiv SUA, au eliminat în mare măsură măștile și alte restricții legate de pandemie. Reprezentanții OMS spun că recomandă aceste măsuri persoanelor vaccinate deoarece variantele extrem de infecțioase cum este Delta se răspândesc în multe țări și creează focare.

Săptămâna trecută, OMS anunța că Delta devine varianta dominantă a bolii la nivel mondial. Varianta descoperită pentru prima dată în India s-a răspândit până acum în cel puțin 92 de țări.

Și în România au apărut primele cazuri. Până acum, s-au înregistrat deja un deces și un caz foarte grav, ambele în județul Argeș, mai notează sursa citată.

Politica