Desfășurare de forțe impresionantă pentru un uliu. Pasărea – specie protejată

Date:

În data de 23.06.2021, în jurul orelor 14, Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți a fost sesizat prin intermediul SNUAU 112 cu privire la faptul că în localitatea Eșelnița, jud. Mehedinți, pe un teren aflat în extravilanul localității, în zona păstrăvăriei, se află rănită o pasăre, respectiv, un uliu – specie protejată.
Având în vedere aspectele sesizate, angajații din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au solicitat eliberarea de urgență a unei autorizații de acceptare a transportului păsării în cauză la o unitate sanitar-veterinară.
Astfel, a fost constituită o comisie formată din reprezentanții IPJ Mehedinți, Agenției pentru Protecția Mediului Mehedinți, Autorității Publice Teritoriale Sanitar – Veterinare Mehedinți, Colegiul Medicilor Veterinari Mehedinți și Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Mehedinți, care printr-o decizie comună au aprobat transportul uliului rănit la o unitate sanitar veterinară din mun. Dr. Tr. Severin, jud. Mehedinți.
Totodată, s-a constituit o echipă operativă care s-a deplasat la fața locului, ocazie cu care s-a constatat faptul că pasărea din sesizare era într-o poziție statică, fiind în incapacitate locomotorie, motiv pentru care s-a procedat la ridicarea, transportul și plasarea acesteia în custodia medicului veterinar reprezentant al Colegiului Medicilor Veterinari Mehedinți, pentru îngrijire medicală sanitar – veterinară de specialitate.

Garda de Mediu Mehedinți

 

Share post:

 

Popular

ULTIMA ORĂ
Recente

DOLJ.LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 15.08 – 21.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

VÂLCEA. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 15.08 – 21.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Accident între trei olteni și un teleormănean. Unul dintre ei, la spital

Un șofer de 72 ani, din județul Dolj, a...

Diana Şoşoacă, executată silit

Diana Şoşoacă este executată silit de ANAF. Senatoarea nu...