O nouă etapă a dezinsecției pe domeniul public, în Craiova

Salubritate Craiova desfășoară, în perioada 20.06-21.06.2021, a nouă etapă a dezinsecției pe domeniul public, intervenție ce se va realiza prin pulverizare aeriană dimineața, în intervalul orar 06.00-11.00.

Vor fi vizate lacurile de pe teritoriul municipiului (lacul din Parcul Nicolae Romanescu, Lacul Tanchiștilor, Lacul Valea Fetii, Lac Făcăi, lacul din Grădina Botanică, Lac Valea Șarpelui și cel de la Hanul Doctorului), parcurile, grădinile publice și zonele verzi din cartierele orașului.

Suprafața totală pe care va avea loc dezinsecția este de aproape 800 hectare, graficul intervenției putând suferi modificări în funcție de condițiile meteorologice existente.

Lucrările de dezinsecție pentru combaterea insectelor dăunătoare se vor face prin pulverizare prin sistem ULV. Se va folosi pentru dezinsecție substanța din grupa a III-a de toxicitate K-Othrine EC 84, avizată de către Ministerul Sănătății.

 Reprezentanții instituției reamintesc apicultorilor că, în intervalul menționat, trebuie să ia măsurile necesare pentru protejarea albinelor.

Populare

Recomandări

Amendă de 100.000 lei pentru depozitul ecologic al Doljului

Ce nereguli au constatat comisarii Gărzii de Mediu Dolj La...

Ligia Deca este noul ministru al Educației

Fostul consilier prezidenţial Ligia Deca a depus, luni, jurământul...

Cârțu, despre scandalul Mangia-Popa: „Nu discut, că nu mă interesează”

Sorin Cârțu spune că nu vrea să discute despre...

Amenzi uriașe pentru românii care vând sau cumpără bunuri rusești

Românii care vând sau cumpără bunuri rusești, chiar dacă...