vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Numărul naşterilor a crescut cu 15% în luna martie, în România

Numărul naşterilor din luna martie a crescut şi mai multe state europene. Cifrele devenite între timp negative s-au stabilizat din nou mai ales în ţări lovite de pandemie cum ar fi Spania sau Belgia.

Datele statistice arată că, în România s-a înregistrat o creştere de 15%, în Estonia şi Lituania de 13%, în Olanda, Finlanda şi Ungaria de 19 %, transmite agenția DPA, citată de Rador.

Se pare că în martie s-ar observa o legătură între ameliorarea primului val de coronavirus şi numărul deosebit de mare al naşterilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În martie 2021 Germania a înregistrat într-o singură lună aproape 66.000 de nou-născuţi, deci au fost la fel de multe naşteri cum nu s-au mai înregistrat în martie de 20 de ani.

Oficiul statistic din Wiesbaden consideră că ar exista o legătură temporală dintre slăbirea primului val corona şi măsurile de relaxare de la începutul lunii mai din anul trecut.

Încă din februarie s-a observat o creştere cu 6 procente faţă de luna anterioară. În martie procentul devenise de 10% cu peste 65.000 de naşteri.

Politica