vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Caracal. Cinematograful „Central” trece în administrarea Primăriei

Cinematograful „Central” din municipiul Caracal, aflat în posesia RADEF România Film, va fi preluat de municipalitate.

În urma unei hotărâri aprobate de consilierii locali în data de 31 mai, clădirea, nefuncțională de mai bine de 20 de ani, va trece în administrarea Primăriei. Cinematograful se află într-o stare avansată de degradare, însă municipalitatea susține că îl va reabilita și îl va deschide.

„Se aprobă solicitarea, adresată Ministerului Culturii, privind trecerea din domeniul privat al statului administrarea R.A.D.E.F. „România Film” în domeniul public al municipiului Caracal  administrarea Consiliului Local al Municipiului Caracal, a Cinematografului „Central” (teren construcție), situat în municipiul Caracal, str. Piața Victoriei, nr. 8, jud. Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Printr-o adresă din 2018, instituţia noastră a revenit asupra intenţiei de preluare a Cinematografului Central, care nu s-a finalizat cu încheierea unui protocol de predare-primire motivat de faptul că RADEF a intrat în procedură de insolvenţă. Printr-o altă adresă, din 21 mai 2021, către RADEF, municipiul Caracal a revenit la solicitarea privind preluarea Cinematografului Central, împreună cu toate activele şi pasivele. Având în vedere starea avansată de degradare, datorată nefuncţionării de foarte mult timp, este necesar ca acest imobil să treacă în domeniul public al municipiului Caracal pentru a fi reabilitat şi a-şi relua funcţionalitatea”, potrivit hotărârii citate.

Demersurile privind preluarea și modernizarea Cinematografului „Central” de către Primăria Caracal au început  încă din 2017.

Politica