sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Caracal, municipiul din Olt cu cea mai mare rată de vaccinare anti-COVID

Cei mai mulți dintre cetățenii olteni care s-au vaccinat împotriva noului coronavirus sunt din Caracal, potrivit datelor furnizate de platforma ROVACCINARE.

27,25% din caracaleni au primit astfel, până la data de 26 mai, cel puțin o doză de vaccin. La polul opus, se află comuna Ipotești, unde doar 3,24% din locuitori au fost imunizați.

De asemenea, nicio localitate din Olt nu se încadrează în topul celor unde s-au vaccinat cei mai mulți oameni. Nici măcar municipiul Slatina, unde a fost deschis un centru de vaccinare drive-thru, nu a înregistrat un procent semnificativ – aici, 26,07% din cetățeni au ales să se vaccineze.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La nivelul orașelor, cea mai mare rată vaccinală este în Corabia – 23,94%, în timp ce cea mai mică este în orașul Potcoava – 10,52%. Pe de altă parte, în mediul rural, comuna Slătioara stă cel mai bine, cu o acoperire vaccinală de 26,90%, față de comuna Ipotești, cu doar 3,24%.

Informațiile oferite de platoforma ROVACCINARE sunt raportate în funcție de populația cu domiciliul în fiecare din cele 112 localități din județ, de la data de 1 ianuarie 2020. Mai mult, au fost trecuți în revistă doar oltenii care până pe 26 mai au primit prima doză de ser anti-COVID.

În momentul de față, oltenii se pot vaccina cu unul dintre cele patru produse biologice existente: Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca – realizate în două doze și Janssen (Johnson & Johnson), administrat într-o singură doză.

De la începutul pandemiei, 14.560 de olteni au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus, iar 385 s-au stins din viață.

Politica