joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mutu: „Știu imnul Craiovei! Am crescut cu reviste cu Balaci și Ștefănescu”

Antrenorul a oferit primele detalii legate de negocierile cu FCU Craiova. Patru jucători pe lista scurtă a lui Mutu

În cadrul unei conferințe de presă organizată de o casă de pariuri, Adrian Mutu a spus că poartă tratative cu mai multe echipe: „Știu imnul Craiovei. Tata a fost și este fan al Craiovei. Am crescut de la trei ani cu reviste cu Balaci, Ștefănescu, cu toți. Sunt obișnuit să aud în casă despre Universitatea Craiova. Așa cum am răspuns și ieri, sunt negocieri și cu Universitatea Craiova (n.r. – FCU Craiova), dar și cu alte echipe. Momentan nu am luat nicio decizie. Ceea ce pot să spun e că e o echipă interesantă, știu ce atmosferă e acolo, știu ce rivalitate va fi între cele două Craiove. Mai mult nu vă pot spune la această oră, pentru că nu e fair-play. Sunt negocieri în curs, o să aflați atunci când va fi ceva”.
Mutu a recunoscut că ar vrea să antreneze în Italia: „Eu îmi doresc să găsesc o echipă de club care să aibă aceeași direcție cu ambițiile mele. Am făcut niște alegeri riscante, așa cum a fost la Voluntari, și nu mai vreau să se repete acest lucru. Pot să-mi asum aceste riscuri, așa cum a fost cu România U21, când venea după un rezultat foarte bun al echipei. N-are rost să ne mințim. Dacă ar veni o ofertă din Italia, din liga a doua, cred, pentru că nu pot avea pretenții de Serie A, dar dacă ar veni cineva din Serie B, normal că aș prefera acolo. Sar câteva trepte bune, dar mă voi și gândi dacă merită să fac acest lucru. Îmi doresc ca într-o zi să ajung acolo”.
Marcel Pușcaș, proaspăt numit director general la FCU Craiova, a spus că gruparea pe care o reprezintă are soluții în cazul în care Mutu nu va accepta oferta propusă.
„Așteptăm ca discuțiile cu Adrian Mutu să se finalizeze. A fost prima opțiune, eu n-am participat la aceste negocieri, pentru că ele au fost făcute deja, până ieri. Așteptăm să își dea acordul. În caz contrar, n-o să stăm în loc. Există și alte variante. E adevărat, Mutu este o primă opțiune, dar fiți convinși că nu o să rămânem fără antrenor. Nu cred că nu sunt doritori. M-aș bucura să vină Adrian, e un băiat serios, a fost un mare fotbalist, a făcut o treabă bună la U21, are și o experiență de antrenorat. Și pentru el ar fi o șansă, nu doar pentru noi. Până la urmă, el decide, nu noi. În caz contrar, o să găsim o altă variantă. Eu sper să vină. Întotdeauna există un plan B, chiar C și D”, a declarat Marcel Pușcaș, la Look Sport.
Mutu a întocmit deja o listă scurtă cu jucători pe care îi dorește în Bănie. Gicu Grozav, Raul Rusescu și Antun Palic au fost primele nume vehiculate. Potrivit digisport.ro, antrenorul și l-ar dori în Bănie și pe fiul rătăcitor Valerică Găman.

Politica