duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU vrea să profite de colapsul Astrei!

După 2 campanii de transferuri eșuate, Rotaru țintește acum întărirea echipei pe bani cât mai puțini

Proaspăt retrogradată, Astra este în pragul disoluției. De situația giurgiuvenilor vor să profite majoritatea cluburilor stabile financiar din Liga 1, iar CSU Craiova nu face excepție. În campaniile de achiziții precedente, Mihai Rotaru a cheltuit mult, mai bine de 1 milion de euro, cu folos puțin, întrucât niciunul dintre jucătorii aduși nu a reușit să fie o certitudine pentru primul 11 alb-albastru. Cîmpanu nu justifică încă investiția de 500.000 euro, nici Mamut, Căpățână sau Ofosu. La fel, Fedele ori Camara nu au reușit să se impună în prima garnitură a echipei.
Sezonul 2020-2021 a fost primul din ultimii 8 ani în care echipa lui Mihai Rotaru a obținut o clasare inferioară comparativ cu precedentul: a încheiat pe locul 3 față de poziția secundă ocupată vara trecută. În plus, prin promovarea echipei lui Mititelu în primul eșalon rivalitatea dintre cele două grupări va atinge, în acest sezon, cote alarmante. Sunt două dintre motivele pentru care patronul CSU Craiova nu mai poate da rateuri în acest mercato.
Oltenii s-au orientat deja spre jucătorii celor de la Astra Giurgiu. Portarul David Lazar este deja acontat. Potrivit digisport.ro, gruparea ce s-a clasat pe ultima treaptă a podiumului în Liga 1 îl vrea pe Ljuban Crepulja, mai ales că jucătorul devine liber de contract din iunie. Jucătorul croat în vârstă de 27 de ani a fost o prezență constantă în primul 11 al grupării giurgiuvene în ultimele două sezoane, bifând 73 de prezențe.
Totodată, oltenii sunt interesați și de Valentin Gheorghe. Cârțu a declarat în această săptămână la ProX: „Vali Gheorghe este un jucător care mie îmi place. Ar da un randament foarte bun la Universitatea. Dar decizia nu e la mine. Vedem ce hotărăște patronatul”. Valentin Gheorghe are opt goluri marcate în Liga 1 în 33 de meciuri din acest sezon și, în total, 28 de goluri și opt pase decisive în 117 partide la Astra în toate competițiile. 

Politica