luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cei care au fost timp de 10 ani procuror sau judecător se reîntorc în magistratură doar cu concurs

Persoanele care au ocupat timp de zece ani funcția de procuror sau judecător nu se mai pot reîntoarce în magistratură fără concurs.

P roiectul USR PLUS a fost adoptat de Camera Deputaților, miercuri, și merge în dezbatere la Senat.

Potrivit inițiatorilor, readmiterea fără concurs nu respecta criterii obiective, de competență, pentru selecția magistraților. În plus, arată proiectul, s-a văzut că permitea unor persoane reîntoarcerea în magistratură doar pentru a putea beneficia de pensia specială.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Proiectul elimină una dintre modalitățile de readmitere în magistratură și anume cea care se realiza fără concurs, pentru persoanele care au ocupat o perioadă de minimum 10 ani funcția de procuror sau de judecător. Această modalitate de admitere este nepotrivită din două perspective: 1. nu respectă niște criterii obiective și de competență pentru selecția magistraților; 2. a fost folosită de unele persoane doar pentru a beneficia de pensia de magistrat, persoanele în cauză pensionându-se la scurt timp după readmiterea în magistratură, ceea ce este absolut inadmisibil”, precizează deputatul USR PLUS Silviu Dehelean, potrivit

„Proiectul elimină una dintre modalitățile de readmitere în magistratură și anume cea care se realiza fără concurs, pentru persoanele care au ocupat o perioadă de minimum 10 ani funcția de procuror sau de judecător. Această modalitate de admitere este nepotrivită din două perspective: 1. nu respectă niște criterii obiective și de competență pentru selecția magistraților; 2. a fost folosită de unele persoane doar pentru a beneficia de pensia de magistrat, persoanele în cauză pensionându-se la scurt timp după readmiterea în magistratură, ceea ce este absolut inadmisibil”, precizează deputatul USR PLUS Silviu Dehelean, potrivit Digi24.

Politica