miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Tineretului”, Craiova. Mizeria de sub pod

Parcul Tineretului din Craiova, una din marile investiții făcute de autoritățile locale din istoria recentă a orașului, este un punct de atracție pentru craioveni prin prisma aspectului modern și îngrijit.
Din păcate, nu peste tot. Aici, mizeria nu se ascunde „sub preș”, ci sub pod.

Inaugurat oficial în 2009, în prezența unor oameni ca Ilie Năstase sau Mansour Bahrami care au oferit un meci de tenis demonstrativ, Parcul Tineretului a reprezentat un proiect de succes care avea să înlocuiască priveliștea sumbră din zona „Lunca Jiului” cu un tablou modern și curat.
Deși nu foarte aglomerat din cauza amplasării la periferia orașului, parcul este o evidentă atracție atât pentru tineri, care vor să folosească terenurile de agrement, dar și pentru mulți părinți și copii. Peisajul frumos al parcului se strică în momentul în care, mergând pe una dintre aleile spre Water Park începe o zonă mlăștinoasă cu foarte multă vegetație, care poate fi traversată și de un pod. Ajungând pe acel pod, care de la distanță pare destul de primitor, realizezi că sub el se află ceva descris parcă din filmele de groază. Gunoi e prea puțin spus, poate focar de infecție. Sute de pet-uri de plastic parcă fierb în apa mlăștinoasă de sub podul pe care la momentul respectiv se pozau două fete.

„Normal că am văzut ce gunoi este sub pod dar privim în sus. Peisajul este drăguț până nu te uiți ce e sub pod. Și mai este și mirosul deranjant. Zici că toată mizeria din parc a fost adusă aici”, a declarat una dintre fetele venită să pozeze pe pod.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mizeria strânsă în zona respectivă nu pare una recentă, după cantitatea de reziduri care înconjoară pet-urile de plastic. Totodată aceasta nu este una insesizabilă, încât cineva să o rateze. Chiar dacă zona de la marginea parcului nu este una atât de frecventată, cei care ajung acolo și sunt atrași de pod, au reacții de uluire când văd ce se află sub pod.

„Îmi plimbam copilul, împreună cu o prietenă și văzând podul am zis să mergem și noi. N-am reușit să-l parcurg când am văzut ce mizerie este sub el. Mi se pare incredibil că nimeni nu se sinchisește să strângă sutele de sticle de bere de acolo și toate celelalte gunoaie. Pare un pod peste mizerie, nu peste altceva. Și ciudat e că parcul în rest este curat, aici parcă ești în altă lume”, a menționat o craiovancă de 29 de ani.

Despre cine se face responsabil pentru gunoiul aruncat acolo, cu siguranță intenționat, n-am reușit momentan să discutăm cu nimeni, prin zonă neaflându-se niciun îngrijitor. Poate chiar ideea că zona nu este una prea frecventată i-a făcut pe cei responsabili cu îngrijirea zonei să nu știe, sau să se facă că nu știu despre groapa de gunoi din Parcul Tineretului.

Politica