joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedințenii, optimiști înaintea returului

După ce a câștigat cu scorul de 2-1 manșa-tur a barajului pentru promovare/menținere în Liga 3, Viitorul Șimian este deja cu gândul la eșalonul terț

Campioana județeană de la Mehedinți, Viitorul Șimian, va disputa duminică, de la ora 17:30, pe Stadionul Municipal din Râmnicu Vâlcea, returul cu Minerul Costești, din barajul pentru promovare/menținere în Liga 3. După rezultatul din meciul-tur și, în special după replica palidă a vâlcenilor, mehedințenii privesc cu încredere jocul-retur cu echipa clasată pe ultimul loc în Seria 7 din Liga 3.
„Am condus cu 2-0 și e păcat că am primit apoi gol. S-a văzut un pic pregătirea lor fizică în plus, dar noi am dominat clar jocul, cel puțin în prima repriză, am avut ocazii mult mai multe decât adversarii, iar scorul putea fi mult mai mare. Din păcate, ne-am precipitat în careul advers și am luat gol după o fază fixă. Calificarea se va juca la Vâlcea. La început, am zis că ei pleacă favoriți, cu 60-40, acum cred că șansele sunt egale, 50-50 la sută”, a declarat antrenorul-jucător al echipei Viitorul Șimian, Costinel Dorian Vasilică (36 ani). Mult mai încrezător s-a arătat atacantul severinean Daniel Mișea, autorul golului de 2-0 în partida-tur, disputată pe Stadionul Severnav, reușit la doar 10 minute după intrarea pe teren: „Am întâlnit o echipă experimentată totuși, dar care nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor noastre. Dacă aveam mai multă inspirație în fața porții și o atitudine mai agresivă din punct de vedere mental, puteam câștiga mult mai clar. Eu zic că, după acest rezultat, șansele noastre de calificare au crescut la 70 la sută! Am promovat în urmă cu 2 ani și cu Tractorul Cetate și sunt încrezător că voi promova și cu Viitorul Șimian”.
Președintele campioanei județene de la Mehedinți crede că promovarea ar fi fost o simplă formalitate, la meciul-retur, dacă echipa sa nu primea gol și ar fi câștigat cu 2-0.

„Am făcut față jocului, deși am întâlnit o echipă de Liga 3. Am câștigat cu 2-1, dar se putea mai mult. Am avut multe ratări, dar sper ca la Râmnicu Vâlcea să nu mai repetăm greșelile făcute acum. Noi mergem cu gândul de a câștiga și meciul retur, nu vom juca la egal. Dacă am fi câștigat cu 2-0, promovarea era în mare parte lămurită. Așa, am luat gol acasă și ne va fi greu. Noi am făcut toate eforturile omenești și sper ca fotbalul mehedințean să urce o etapă mai sus, după acest baraj”, a declarat președintele George Sărăcin.
De partea cealaltă, antrenorul-jucător de la Minerul Costești, Marius Vădoi (50 de ani) crede că șansele au rămas egale după rezultatul de la Drobeta Turnu Severin. Portarul-antrenor spune că nu ar fi o tragedie dacă echipa sa ar retrograda. Vâlcenii au promovat vara trecută în Liga 3 și au izbutit doar 7 puncte în 18 etape, având în componența lotului mulți jucători trecuți de 35 de ani și supraponderali. La Severin, Minerul s-a prezentat doar cu 6 rezerve.  „Noi venim după un campionat mai puțin reușit la Liga 3 și știam că vom avem un meci greu. A fost un joc deschis, ambele echipe au avut ocazii și orice este posibil după acest rezultat. Nu aveam multe informații despre echipa din Șimian, dar acum am văzut stilul lor de joc și vom fi mai pregătiți la retur. Rezultatul dă speranțe ambelor echipe, șansele sunt egale. Noi încercăm să rămânem în Liga 3, dar nu este o tragedie dacă retrogradăm. Suntem un grup de prieteni, jucătorii au și alte joburi, dar dacă vom rămâne în Liga 3, va fi altă strategie și vom fi mult mai bine organizați”, a declarat Marius Vlădoi.
Județul Mehedinți nu a mai avut echipă la Liga 3 din sezonul 2014-2015, când Minerul Valea Copcii Mehedinți a învins campioana Ligii a 4-a Gorj, Gilortul Târgu Cărbunești, cu scorul de 2-0, după prelungiri, pe Stadionul „1 Mai” din Slatina. Alături de Minerul Costești, promovată vara trecută, județul Vâlcea le mai are în Liga 3 pe Flacăra Horezu și Viitorul Dăești, echipe care n-au avut emoții, în seria 7, în privința retrogradării. Campioana Ligii a 4-a Vâlcea din acest an, AFC Băbeni, luptă pentru promovare cu Kids Tâmpa Brașov. În manșa-tur, brașovenii s-au impus cu scorul de 4-3.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Meciurile-retur de baraj în care sunt implicate echipele din Oltenia
Minerul Costești (Liga 3, Seria 7) – Viitorul Șimian (Liga 4 Mehedinți), scor 1-2 în tur
Progresul Ezeriș (Liga 3, Seria 8) – Dunărea Calafat (Liga 4 Dolj), scor 1-1 în tur
ACS Kids Tâmpa Brașov (Liga 3, Seria 5) – AFC Băbeni (Liga 4 Vâlcea), scor 4-3 în tur
Voința Lupac (Liga 4 Caraș-Severin) – CSU II Craiova (Liga 3, Seria 6), scor 0-1 în tur
AJF Gorj și AJF Olt nu au organizat Liga 4, astfel că n-au avut reprezentante la baraj.

Politica