vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

FBI, sesizat despre falsul prin care Liviu Dragnea spera să ajungă la vicepreședintele Mike Pence

Administrația prezidențială americană a sesizat FBI ”privind acțiunile ilicite ale societății de lobby (Madison & Company LLC – n.r.) constând în contrafacerea invitației adresate lui Liviu Dragnea” de a se întâlni cu staff-ul vicepreședintelui SUA Mike Pence, în octombrie 2017.

Compania de lobby a lui Alan Madison, plătită cu 100.000 de dolari, nu a reușit să obțină pentru Liviu Dragnea o întâlnire cu vicepreședintele SUA Mike Pence, ci doar cu staff-ul acestuia, reprezentat de Molly Montgomery și Joan O’Hara, scrie g4media.ro care citează rechizitoriul DNA prin care fostul lider PSD a fost deferit Justiției pentru trafic de influență și folosirea influenței de lider de partid pentru a obține foloase necuvenite.

Mai exact, Alan Madison ar fi falsificat invitația primită de Dragnea pentru a se întâni cu consilierii lui Pence în sensul că pe invitație a fost trecut ”Liviu Dragnea este invitat să se întâlnească cu Mike Pence” în loc de ”Liviu Dragnea este invitat să se întâlnească cu staff-ul lui Mike Pence”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Lobbystul miza pe faptul că, la întânirea cu staff-ul lui Mike Pence, ”și-ar fi făcut apariția și vicepreședintele SUA Mike Pence, preț de câteva minute, ocazie cu care ar fi dat mâna cu Liviu Dragnea și ar fi făcut o poză cu acesta”.

Liviu Dragnea a solicitat viză pentru SUA, pentru el, iubita lui, Irina Tănase, și șoferul său, Paul Ionescu. În momentul în care s-au făcut verificările necesare la nivelul Casei Albe, s-a constat că ”Mike Pence nu avea nicio întâlnire cu Liviu Dragnea, motiv pentru care a fost sesizat FBI”.

Ca urmare a investigației FBI, compania de lobby Madison & Company LLC a fost nevoită să declare în FARA (Foreign Agents Registration Act – n.r.) sumele de bani primite pentru lobby de la persoane din afara SUA, adică de la Gheorghe Dimitrescu, consilier al lui Florin Iordache, pentru vizita lui Dragnea în SUA.

În momentul în care Madison a publicat contractul în FARA, presa română a aflat și a dat știrea.

Chestionat de presă la vremea respectivă, Liviu Dragnea a declarat că nu știe nimic, nu îl cunoaște pe Gheorghe Dimitrescu și nu urmărește să se întâlnească cu Mike Pence, deși – notează procurorul DNA Jean Uncheșelu în rechizitoriu – ”la acea vreme, Liviu Dragnea semnase olograf scrisorile adresate lui Mike Pence prin care își manifesta dorința de a se deplasa în SUA pentru a se întâlni cu acesta” și ”se întâlnise de mai multe ori cu Dimitrescu Gheorghe”.

Până la urmă, vizita lui Dragnea în SUA s-a anulat. În februarie 2019, fostul premier Victor Ponta a scris pe Facebook că Liviu Dragnea nu a plecat în SUA pentru că nu avea viză și îi era frică să ceară pentru că în America era investigat de FBI.

Ulterior, familia lui Liviu Dragnea a primit interdicție de a intra în SUA, pe fondul investigației FBI, după cum a dezvăluit G4media.ro în septembrie 2019.

Politica