duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Numărul infectărilor cu tulpina indiană a coronavirusului începe să crească îngrijorător în Marea Britanie

Numărul cazurilor de infectare cu „varianta indiană” a coronavirusului a ajuns la 2.323 în Marea Britanie, ceea ce înseamnă o creștere cu 77 la sută în numai cinci zile.

Anunțul a fost făcut de ministrul britanic al sănătății, Matt Hancock, care a mai spus că tulpină a devenit dominantă în orașele Bolton și Blackburn with Darwen, din nord-vestul Angliei, unde au fost confirmate 483 de cazuri, iar îmbolnăvirile se constată la toate grupele de vârstă.

Potrivit acestuia, majoritatea persoanelor spitalizate sunt însă din rândul celor care se puteau vaccina, dar au ales să n-o facă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

El le-a cerut oamenilor să se vaccineze, mai ales că o astfel de evoluție îngrijorătoare ar putea amâna noile măsuri de relaxare pe care guvernul britanic le are în vedere de la 21 iunie, scrie digi24.ro care citează BBC. Între altele, este preconizată deschiderea cluburilor de noapte, în timp ce nunțile ar putea fi permise fără limită de persoane.

Datele preliminare arată că actualele vaccinuri anti-COVID-19 protejează, cel puţin vârstnicii, în faţa variantei indiene a SARS-CoV-2, a subliniat ministrul Matt Hancock. Însă virusul se poate răspândi „ca focul” în rândul celor nevaccinaţi, a avertizat oficialul britanic.

Experții spun că această variantă indiană a coronavirusului este şi mai transmisibilă decât varianta britanică şi, în timp, ea va deveni dominantă, la fel cum s-a întâmplat cu tulpina britanică.

Marea Britanie a ales un sistem de vaccinare a populației în care, în principiu, oamenii au fost eligibili în funcție de vârstă. Astfel, de marți, în Anglia le vine rândul celor care au împlinit 37 de ani.

Luni s-au înregistrat 1.976 de cazuri noi de COVID în 24 de ore și numai 5 persoane au murit.

Politica