marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Grevă spontană la Cariera Lupoaia

UPDATE: Protestul s-a încheiat iar minerii și-au reluat munca. Aceștia au spus că mai așteaptă o săptămână să vadă ce decizii se iau.

O parte a salariaților Carierei Lupoaia au pornit o grevă spontană. Unii dintre mineri au refuzat să intre la muncă, iar supărarea acestora este legată de reducerea vârstei de pensionare, proiect care nu se supune la vot în Camera Deputaților.

Fostul director al carierei, Florentin Gheorghescu, șef al Direcției Miniere, a discutat cu angajații. Salariații spun cât Lupoaia va fi transformată în sector, nemaiavând viitor, notează gorjeanul.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mineri și energeticieni au protestat trei luni, zi de zi, și se vor afla în faţa Prefecturii Gorj până când problemele lor vor fi rezolvate. Anunțul a fost făcut de Manu Tomescu, viceliderul Sindicatului Energia Rovinari.

„Am făcut 14 săptămâni de protest pentru a ni se recunoaște un drept ce ni se cuvine,  respectiv încadrarea activității noastre la condiții speciale de muncă, pentru că noi, minerii și energeticienii din C.E. Oltenia chiar muncim în condiții speciale! Zeci de generații de mineri și energeticieni au trudit, au răbdat și au îndurat într-o activitate cu un mediu microclimatic vitreg, o activitate plină de noxe și factori de risc, fără a le fi recunoscut acest sacrificiu prin încadrarea la condiții speciale în legea pensiilor, iar din această cauză, astăzi ajungând să fie cea mai îmbătrânită categorie de lucrători din toată industria românească, mulți murind în timpul activității fără a mai prinde o zi de pensie!”, a spus Manu Tomescu, la finalul săptămânii trecute.

foto: gorjeanul.ro

Politica