Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Mehedinți. Consilierii locali refuză să aprobe noua organigramă a Spitalului Orșova

Publicat

pe

Conducerea Spitalului Orșova face acuzații grave la adresa consilierilor locali, care refuză să aprobe noua organigramă a unității sanitare. Potrivit managerului spitalului, dacă organigrama nu va fi aprobată mai mulți medici și asistenți angajați în  perioada pandemiei vor trebui să plece din spital, ceea ce va bloca complet activitatea unor cabinete de ambulatoriu, abia înființate, a secției urgențe la care se lucrează, dar și a noului computer tomograf. 

Odată cu transformarea Spitalului Orşova în unitate suport Covid, locuitorii oraşului nu mai aveau unde să se trateze pentru alte afecţiuni. Managerul spune că pentru pacienţii cu boli cronice și nu numai a fost redeschis și ulterior extins ambulatoriul spitalului, pentru care era nevoie de personal. În aceste condiții, pentru că legea permitea angajarea fără concurs, în unitatea sanitară au fost aduşi mai mulți medici și asistenți, care să lucreze în aceste cabinete. Însă, după ce starea de alertă va înceta, dacă nu vor fi încadrate pe posturi, prin aprobarea noii organigrame, toate aceste cadre vor trebui să plece, scrie stiri.tvr.ro

Primarul orașului, cel care a depus proiectul de hotărâre al noii organigrame, în baza documentelor întocmite de conducerea spitalului, crede că atitudinea consilierilor este de neînțeles.

Decizia de până acum a consilierilor a fost motivată de viceprimarul municipiului Orșova. Acesta susține că noua organigramă ar fi fost întocmită greșit și de aceea nu a fost aprobată.

Până la soluționarea problemei, ambele tabere spun că vor depune plângere penală la Parchet, una împotriva celeilalte. Managerul spitalului împotriva consilierilor, pentru zădărnicirea combaterii bolilor și abuz în serviciu, iar consilierii împotriva conducerii spitalului.

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.