vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Violențele continuă între Israel și Palestina: Peste 70 de morți, între care și 16 copii

Escaladarea conflictului dintre Israel și Hamas continuă. Militanții Hamas au lansat zeci de rachete asupra Israelului după ce atacurile aeriene israeliene au ucis mai mulți lideri și au distrus o clădire cu mai multe etaje în Gaza. Sunt cel puțin 8 morți, între care un băiat de 6 ani și o fată de 16 ani. De partea cealaltă, conform BBC, Ministerul Sănătății din Gaza, controlat de organizația Hamas, a raportat 65 de decese în Gaza, între care 14 copii.

Copilul ucis în orașul israelian Sderot era Ido Avigal și avea șase ani. El a fost omorât în timpul unui atac asupra unui bloc. Racheta a pătruns prin adăpostul antiaerian, unde se aflau Ivo Avigal și mama sa. Femeia a fost grav rănită și se află la spital. Mass-media locale au confirmat decesul băiețelului, cea mai tânără victimă a conflictului palestiniano-israelian.

Militanții din Gaza au declarat că au lansat 130 de rachete asupra Israelului după ce avioanele de luptă israeliene au distrus miercuri a doua cea mai mare clădire din orașul Gaza. Aceasta avea 17 etaje și găzduia numeroase instituții media, magazine și apartamente.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Turnul Al-Shorouk adăpostea birourile postului de televiziune palestinian Al-Aqsa, și este a treia clădire din Fâșia Gaza care a fost distrusă în urma atacurilor aeriene israeliene de la escaladarea militară dintre Israel și mișcarea islamistă Hamas.

Conform Euronews, Israelul a ucis câţiva dintre comandanţii militari ai Hamas. Liderul militar din oraşul Gaza se numără printre persoanele ucise. Potrivit Ministerului Sănătății din Gaza, condus de Hamas, peste 360 ​​de persoane au fost rănite de la începerea conflictului, iar 65 au murit, între care 14 copii, scrie libertatea.ro

Violențele din zonele israeliene cu populații mixte au dus la arestarea a peste 374 de persoane miercuri seară, au spus polițiștii israelieni, iar 36 de ofițeri au fost răniți.

Tot miercuri, în orașul mixt arabo-evreu Lod, lângă Tel Aviv, un tată și o fiică au fost uciși, după ce o rachetă a lovit un vehicul din zonă. A fost declarată stare de urgență în oraș. Mai multe maşini au fost incendiate iar 12 oameni au fost răniţi în ciocnirile pe care primarul oraşului le-a asemuit unui război civil.

Au existat revolte şi în alte oraşe unde populaţia arabă este mai numeroasă, precum şi în Ierusalimul de Est şi în Cisiordania.

Politica