marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Constantina Diță, felicitată de ministrul sportului

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a felicitat-o ieri pe Constantina Diță, o mare valoare a atletismului românesc.
Constantina Diță a atins performanța maximă – aurul olimpic la maraton – la ediția din 2008 a Jocurilor Olimpice, la Beijing, la 38 de ani. După o cursă legendară, reușea nu doar să aducă României singurul titlu olimpic la maraton, dar și să devină cea mai în vârstă campioană olimpică la această probă, precum și cel mai vârstnic sportiv care a obținut vreodată o medalie la maratonul olimpic.
A participat la trei ediții ale Jocurilor Olimpice, deține o serie de recorduri mondiale și naționale, mai multe titluri mondiale și europene, a urcat pe numeroase podiumuri, este organizatoare de maraton și un exemplu minunat pentru sportivii de toate vârstele și nu numai.
„Marii campioni ai sportului românesc merită recunoaștere, apreciere și recunoștință. Doamna Constantina Diță este o mare valoare și un reper de performanță, iar eu am fost onorat să o felicit pentru tot ceea ce a realizat în sport și pentru sport” – Eduard Novak

sursa: Ministerul Tineretului și Sportului

Politica