marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU tremură pentru participarea în Europa!

Oltenii aleargă în continuare pe două fronturi, însă dacă nu prind nici un iepure își iau adio de la întrecerile continentale

După victoria din Gruia cu 1-0, Sepsi s-a apropiat la un singur punct de CSU Craiova, iar oltenii își văd în pericol unul dintre obiectivele fixate la începutul sezonului: participarea în competițiile europene. Mai ales că programul pe care-l are trupa lui Ouzounidis este mai dificil comparativ cu cel al lui Sepsi. Mateiu și colegii săi vor întâlni cele două echipe care se bat la titlu, CFR Cluj și FCSB, apoi vor evolua în compania celor de la Academica Clinceni, echipă căreia nu au reușit să-i marcheze vreun gol în acest sezon, înregistrând două înfrângeri cu 1-0, în campionat și în play-off, precum și o remiză albă. De partea cealaltă, Sepsi va întâlni FCSB, Academica și Botoșani, un program ce se anunță mai lejer, dată fiind și forma covăsnenilor.
În situația în care va rata poziția a treia, CSU Craiova mai păstrează o șansă de a evolua în Europa prin intermediul Cupei României, competiție pe care trebuie să o câștige. Alb-albaștrii sunt ca și calificați în finala întrecerii, după ce au bătut în primă manșă, cu 3-0, Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Astăzi, de la ora 20:30, elevii lui Ouzounidis vor disputa manșa retur din semifinale, ce se anunță o formalitate. În finală vor juca împotriva învingătoarei dintre Astra și Dinamo, giurgiuvenii plecând în avantaj după ce au câștigat meciul tur cu 1-0.
În cazul în care nu se va clasa pe locul 3 și va rata și Cupa României, CSU este afară din Europa. Dacă pierde Cupa, dar rămâne pe ultima treaptă a podiumului, gruparea olteană va susține un baraj cu învingătoarea dintr-un alt baraj: cel dintre locurile 7 și 8. Câștigătoarea va fi ultima reprezentantă a României în Conference League.
În ceea ce privește meciul de Cupă, de astăzi, CSU Craiova va trebui să se descurce fără fundași laterali: Bancu și Vătăjelu sunt suspendați, iar Vlădoiu este accidentat.

Politica