LIGA 4. Viitorul Șimian, campioană la Mehedinți

Disputată pe Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, finala Ligii a 4-a Mehedinți a fost adjudecată de Viitorul Șimian, care a dispus cu scorul de 4-0 de Pandurii Cerneți

Daniel Mișea (‘2), Dorian Vasilică (’11), Augustin Puțintelu (’23) și Raul Iorgulescu (’76) au înscris pentru echipa din Șimian, care, în sezonul regular, început în urmă cu 3 săptămâni, pierduse meciul-tur cu Pandurii, scor 1-2 pe terenul din Cerneți, și remizase în jocul-retur, scor 2-2.
„Finala era fost meciul care conta și s-a văzut acum care e echipa mai bună. Jocurile-directe au fost mai mult de test, fiindcă se știa că noi și Pandurii vom încheia acest minicampionat pe primele două locuri și nu conta ordinea. Obiectivul nostru e promovarea la Liga 3. Trebuie să fim pregătiți la ora jocului de baraj, indiferent cu cine vom juca. Îmi doresc să reușesc o nouă promovare, după cea cu Tractorul Cetate”, a declarat antrenorul-jucător severinean, Dorian Costinel Vasilică, sosit la Viitorul Șimian, după ce echipa doljeană Tractorul Cetate s-a retras din Liga 3, la jumătatea campionatului trecut.

Pentru echipa comunei Șimian urmează barajul pentru promovare în Liga 3, pe 12 mai. Dacă va trece de faza interjudețeană, Viitorul va întâlni pe 16 mai (turul), respectiv 23 mai (returul), una dintre echipele clasate pe locurile 9/10 din cele 10 serii de Liga 3.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Scorul putea fi mult mai mare, dar important este că am câștigat și că vom merge la baraj. Sper să avem și noroc la tragerea la sorți, fiindcă în 2018 am întâlnit cred că una dintre cele mai bune echipe din țară prezentă la baraj, CS Dumbrăvița. O echipă cu mult peste nivelul eșalonului patru, o echipă practic de valoarea Ligii a 3-a. Noi am avut echipă bună și atunci, dar cred că acum și noi suntem mult mai puternici, după ce au venit și mulți dintre jucătorii care au promovat cu Cetate, în urmă cu 2 ani. Din păcate, acum, barajul se joacă cu Liga 3, unde nivelul e altul, echipele au avut meciuri săptămânal și au făcut cantonamente în iarnă. Va fi foarte greu, dar ne jucăm șansa”, a declarat Mihai Schintee, mijlocaș care a participat, cu Viitorul Șimian, la barajul cu CS Dumbrăvița. De altfel, Schintee e singurul jucător din lotul actual al echipei Viitorul Șimian care a jucat la barajul din 2018.

Dacă va avea noroc la tragerea la sorți, în sensul că din urnă îi va fi extras drept adversar un județ care n-a organizat Liga 4, reprezentanta Mehedințiului va fi calificată direct în faza a doua a barajului, unde va întâlni o echipă clasată pe locurile 9/10 în Liga 3.
AJF Gorj, Olt, Iași, Neamț, Botoșani, Vrancea, Galați, Dâmbovița, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Harghita, Giurgiu, Tulcea, Brăila, Covasna, alături de AMF București, nu au organizat Liga 4. Deja s-au stabilit, pe lângă Mehedinți, campioanele județene de la Maramureș (CSM Sighetu Marmației), Hunedoara (Aurul Brad), Dolj (Dunărea Calafat), Sălaj (Rapid Jibou) și Bacău (CS Dinamo Bacău). Vâlcea, Timiș, Caraș-Severin, Arad, Prahova, Teleorman, Constanța, Ilfov, Buzău, Sibiu, Ialomița, Vaslui, Brașov, Argeș, Cluj, Mureș și Satu Mare își decid campioana județeană până pe 8 mai, termenul limită pentru trimiterea actelor la FRF. Tragerea la sorți a barajului va avea loc pe 9 mai.

Populare

Recomandări

Protest cu pudră de cacao și noroi aruncate pe bazilica Sfântul Marcu din Veneţia

Activişti pentru climă au folosit extinctoare de incendiu pentru...