COSR și MAE au semnat un nou Protocol de colaborare privind participarea României la Jocurile Olimpice

Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, și președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, au semnat un nou Protocol de colaborare între cele două instituții. Protocolul actualizează cadrul formal de cooperare dintre MAE și COSR, semnarea sa având loc în contextul dialogului constant între Ministerul Afacerilor Externe (MAE) și Comitetul Olimpic și Sportiv Român în ceea ce privește modalitățile de coordonare pentru pregătirea participării delegațiilor române atât la Jocurile Olimpice, cât și la Jocurile Paralimpice și la cele pentru tineret.
Protocolul de colaborare își propune, de asemenea, identificarea celor mai eficiente metode de valorificare a potențialului sportivilor români de promovare a imaginii României la nivel internațional, inclusiv prin organizarea unor evenimente de diplomație culturală, publică și sportivă.
Cu ocazia semnării documentului, ministrul Bogdan Aurescu a evidențiat angajamentul MAE pentru sprijinirea participării sportivilor români la competițiile internaționale, inclusiv ținând cont de contextul dificil asociat pandemiei de COVID-19.
Ministrul afacerilor externe a subliniat, totodată, semnificația specială a faptului că participarea României la Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate pentru această vară, se produce în contextul aniversar al marcării, în acest an, a centenarului relațiilor diplomatice româno-nipone.
La rândul său, Mihai Covaliu, președintele COSR, a mulțumit pentru deschiderea Ministerului Afacerilor Externe în sprijinirea fenomenului olimpic și a evidențiat foarte buna colaborare cu misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în pregătirea acțiunilor la care participă loturile olimpice. A informat, totodată, că, până în prezent, la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 s-au calificat 63 de sportivi români. De asemenea, a prezentat stadiul pregătirilor pentru Casa ospitalității române, care va funcționa inclusiv cu sprijinul MAE, în cadrul Ambasadei României la Tokyo, și care va reprezenta un instrument important de diplomație publică și culturală.

sursa: cosr.ro

Populare

Recomandări

Celebrele țigări Carpați și Snagov au reapărut pe piață

Carpați și Snagov, celebrele țigări erau făcute la Fabrica...

Pericolul din spatele medicamentelor pentru tratarea depresiei

Medicamentele anticolinergice, utilizate pentru tratarea depresiei şi incontinenţei, sunt...

Olt. Două persoane, la spital în urma unui accident rutier în Izbiceni

Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după...

Dolj. Aproape 200 de amenzi în 4 ore

Polițiștii doljeni au dat 197 de amenzi, în valoare...