vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fără mască pe plajă, de la 1 iunie

Premierul Florin Cîţu a anunţat, joi, că de la 1 iunie se va sta fără mască pe plajă, cu condiţia distanţării între şezlonguri.

„Cred că de la 1 iunie putem vorbi deja de eliminarea purtatului măştii pe plajă. Deci, aici este un consens. Am venit, bineînţeles, cu o condiţie: o distanţare pe plajă între şezlonguri, cu care industria este de acord. Cu această condiţie minimă, putem să anunţăm: fără mască pe plajă începând de la 1 iunie”, a spus Cîţu.

Acesta a anunţat două etape de relaxare a măsurilor, prima etapă de la 1 iunie, a doua etapă de la 1 august, scrie agerpres.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Noile măsuri vor viza și redeschiderea restaurantelor și a hotelurilor la capacitate maximă, dar doar pentru persoane vaccinate.

Întrebat cum se face diferența între clienții vaccinați și cei care nu au vaccin, Florin Cîțu a spus că decizia finală va fi luată în comitetul interministerial, dar că cel mai probabil va fi o aplicație care va verifica adeverința de vaccinare.

Și acum se poate verifica dacă o persoană este vaccinată într-o aplicație, pe baza CNP-ului, a precizat premierul, adăugând că se caută soluții pentru ca lucrurile să fie și mai simple.

„Avem susținerea industriei și pentru campania de vaccinare”, a declarat Florin Cîțu.

Marile evenimente vor putea avea loc în a doua etapă, de la 1 august. Premierul a spus că își dorește ca evenimente de amploare, precum NeverSea și Untold, să fie organizate în această vară, dar „mai aproape de 1 august sau după 1 august”.

Politica