sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Video/ Petrecere întreruptă de polițiști

Politiștii doljeni continuă activitățile de verificare a măsurilor de prevenție și a restricțiilor impuse de autorităti. Aceștia au găsit nereguli la mai multe companii, dar și nelipsitele petreceri private din județ, întrerupte de forțele de ordine. Polițiștii au aplicat în ultimele 24 de ore sancțiuni de aproximativ 30 000 de lei. „În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii doljeni împreună cu jandarmi şi polițiști locali au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. În cadrul acţiunilor, polițiștii doljeni au verificat modul în care sunt respectate prevederile Lg 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efector pandemiei de Covid 19. Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate aproximativ 70 societăți comerciale, peste 600 de locaţii de interes și 170 de mijloace de transport.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate  106 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 30.000 de lei, din care 80 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție şi 14 de sancţiuni pentru nerespectarea interdicţiei privind deplasarea”, conform IPJ Dolj.
Astfel, o craioveancă de 54 de ani a fost amendată cu 1000 de lei pentru o petrecere dată acasă. Alte 18 persoane participante au fost la rândul lor sancționate. „Ieri, 5 mai, poliţişti din cadrul Secției 1 Poliție Craiova s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un imobil de pe strada Aleea 1 Bâlteni din Craiova, este în desfășurare o petrecere.
La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție din cadrul Secției 1 şi 6 Poliție precum şi un  echipaj din cadrul I.J.J Dolj care au identificat organizatorul petrecerii în persoana unei femei de 54 de ani, din localitate, care a fost sancționată conform prevederilor Legii 55/2020, cu amendă în valoare de 1000 de lei.
Totodată, poliţiştii au identificat 18 persoane participante, fiind astfel aplicate 18 sancţiuni contravenţionale conform Legii 55/2020 în valoare totală de 4.500 lei”, a mai menționat IPJ Dolj.
Polițiștii amintesc că astfel de evenimente private în această perioadă sunt ilegale și că autoritățile vor sancționa atât organizatorii cât și participanții la petrecerile de genul. „Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare, pe raza întregului  judeţ.
Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale în contextul pandemiei de Covid 19, să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, precum și să respecte interdicțiile cu privire la evenimentele private și cu privire la deplasarea/libera circulație”, a mai completat IPJ Dolj.

Politica