miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova. Prima zi de vaccinare fără programare, la Spitalul Militar

Maratonul vaccinării anti-COVID fără programare a început la Craiova, în cadrul Spitalul Clinic de Urgență Militar „Dr. Ștefan Odobleja”.

Cele două echipe medicale și-au deschis cabinetele la ora 8, iar în prima oră și jumătate de vaccinare, peste 60 de persoane fuseseră imunizate cu serul Pfizer.

Pentru a vedea cum decurg lucrurile la spital, prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, a discutat în această dimineață cu mai mulți craioveni care s-au prezentat doar cu cartea de identitate pentru a se imuniza.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Sunt încântat că mulți dintre craioveni au venit să se vaccineze încă de dimineață, semn că aceștia se gândesc la sănătatea lor, dar și a semenilor noștri. Este important să ne imunizăm cu toții pentru a scăpa de această pandemie, să revenim la viețile noastre normale, să ne bucurăm de prezența celor dragi în fiecare zi, să putem să ne vizităm prietenii, să ne strângem în brațe părinții. Este un îndemn pe care îl adresez tuturor doljenilor”, a precizat Nicușor Roșca, prefectul județului Dolj.

Subprefecții județului Dolj, Flavius Sirop și Iustin Dumitrescu, au vizitat centrele de vaccinare organizate în unitățile militare din municipiul Craiova.

Doljenii care doresc să se vaccineze se pot prezenta la centrele de vaccinare din incinta Spitalului Militar Craiova chiar și pe perioada nopții, cu o singură condiție: să completeze declarația pe proprie răspundere pentru deplasare la centrul de vaccinare.

Timp de o săptămână, centrele din cadrul unității spitalicești vor fi deschise non-stop. Spitalul face parte dintr-un program național care vizează spitale militare din mai multe orașe din țară. Astfel, orice persoană care doreşte să se imunizeze anti-COVID, o poate face prezentându-se la orice oră, fără o programare prealabilă. Persoanele vaccinate sunt înregistrate direct în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor şi vor fi planificate pentru efectuarea dozei de rapel.

„Ministerul Apărării Naţionale participă la efortul naţional de vaccinare a populaţiei generale împotriva COVID-19 şi, prin Direcţia medicală, a dispus măsuri pentru extinderea programului de funcţionare în regim de 24/24 h, timp de o săptămână, în perioada 4 – 11 mai, într-o primă etapă, în centrele de vaccinare organizate de către Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti şi unităţile sanitare militare din ţară care sunt şi centre regionale de depozitare a dozelor de vaccin”, a informat Ministerul Apărării.

Mai mult, pe lângă doljeni, gorjenii, oltenii și mehedințenii sunt așteptați să se vaccineze la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Ștefan Odobleja” din Craiova. În ceea ce privește locuitorii județului Vâlcea, aceștia sunt arondați la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Ion Jianu”, Pitești.

Politica