vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministerul de Interne propune desființarea școlilor doctorale de la Academia de Poliție

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a propus, într-un proiect de act normativ, desființarea școlilor doctorale de la Academia de Poliție, în urma numeroaselor teze de doctorat plagiate.

Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” a devenit prima universitate din țară care a pierdut, anul trecut, dreptul de a mai acorda titluri de doctor ca efect al unei serii de cinci sancțiuni primite pentru repetate încălcări ale eticii și integrității academice.

”Programul studiilor organizare de către școlile doctorale din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, aflate în desfășurare la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, se desfășoară în continuare până la finalizare, în conformitate cu programele individuale de cercetare științifică”, se arată în proiectul de act normativ de pe site-ul MAI.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministrul Educației, Monica Anisie, a semnat în octombrie 2020 ordinele de retragere a acreditarilor celor două școli doctorale ale Academiei de Poliție – cea de Drept și cea de Ordine Publică și Siguranță Națională – la propunerea Consiliului de Etică și Management Universitar, potrivit Press One.

Suspiciuni de plagiat au planat asupra lucrărilor mai multor personaje publice, precum Robert Negoiță, primar al Sectorului 3,  Liviu Marian Pop, fost ministru PSD al Educației, Lucian Netejoru, șef al Inspecției Judiciare, Alexandru Cătălin Ioniță, fost șef al Direcției Generale Anticorupție sau Adrian Iacob, fost rector al Academiei de Poliție.

Gabriel Oprea, el însuși conducător de doctorate la cele două școli doctorale, a fost prins cu o lucrare de doctorat plagiată și i s-a retras titlul de doctor.

Politica