Conecteaza-te cu noi

Actualitate

România donează Indiei aparate de oxigen

Publicat

pe

România trimite în India 80 de concentratoare de oxigen și 75 de cilindri de oxigen. Alte cinci țări din UE sar în ajutor și trimit un transport de urgență cu echipament medical, după ce autoritățile indiene au cerut ajutor prin mecanismul UE de protecție civilă, scrie digi24.ro

Irlanda donează 700 de concentratoare de oxigen, un generator de oxigen, 365 de ventilatoare, Belgia 9000 de doze de Remdesivir, Luxemburg – 58 de ventilatoare, Portugalia – 5500 de flacoane de Remdesivir și 20 000 de litri de oxigen, iar Suedia 120 de ventilatoare.  

Comisia Europeană a anunțat că în zilele următoare se vor implica în acțiune și Franța și Germania. 

India se luptă cu un dezastru umanitar, după ce numărul infectărilor cu Covid a scăpat de sub control iar spitalele indiene au rămas fără oxigen. 

Cererea de oxigen a crescut cu 20% în ultimele zile. În capitala țării, spitalele se confruntă cu o lipsă acută – duminică, 20 de pacienți au murit la spitalul Jaipur Golden din cauza unei crize severe de oxigen. Alți 8 au murit la spitalele Gurgaon Kathuria și Virat după ce acestea au rămas fără oxigen, iar livrările nu au ajuns la timp

Oamenii au început deja să cumpere individual oxigen și medicamente precum Remdesivir.

Unii le cumpără pentru a-și ajuta rudele bolnave de Covid aflate în spital în stare gravă, dar alții pur și simplu le depozitează în case de frica unei infecții.

Un bărbat a declarat unei televiziuni locale că a stat la coadă mai multe ore pentru a umple un cilindru de 10 litri de oxigen pentru tatăl său de 65 de ani internat la un spital din Delhi.

Astfel, a apărut deja o piață neagră de oxigen și remdesivir, iar cilindrele și injecțiile cu medicamente se vând pentru prețuri exorbitante. În weekend, trei bărbați au fost arestați pentru că au încercat să vândă injecții cu remdesivir pentru aproximativ 440 euro bucata.

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.