vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Încă o speranță la titlu pentru CSU Craiova

CSU Craiova a câștigat una dintre cele mai importante partide din play-off. Oltenii au învins CFR Cluj, chiar în Gruia, și au mai redus din diferența de puncte din clasamentul Ligii 1. Trupa din Bănie a arătat cu totul diferit față de ultimul meci, iar elevii lui Ouzounidis au căutat victoria până în ultimele minute.
Antrenorul CSU Craiova s-a declarat mulțumit de rezultat, dar este conștient de faptul că elevii săi pot mai mult și că partida cu CFR Cluj putea fi mult mai ușoară în anumite momente.
„Cred că CFR Cluj a avut mai multă presiune azi. Noi am fost mai buni decât ei, așa am reușit să și marcăm. În repriza a doua am făcut o greșeală și ne-am retras. Cred că putem juca și mai bine, dar acest rezultat este foarte bun. Le-am spus băieților că putem câștiga mai ușor meciurile, avem calitate, dar nu este ușor. Cred că merităm această victorie, am jucat mai bine. Putem juca și mai bine, nu suntem o echipă care se apără și joacă pe contraatac. Noi vrem să avem posesie, să combinăm mai mult. În alte meciuri am jucat mai bine decât adversarii și am remizat. Suntem mulțumiți cu rezultatul, îmi felicit jucătorii. Nu este ușor să câștigi pe terenul campioanei, sunt mulțumit de rezultat, dar sunt convins că putem juca și mai bine de atât. Trebuie să-l felicit în mod special pe Acka, cel care nu a mai jucat de patru luni”, a spus Ouzounidis, după victoria de la Cluj.
Tudorie a fost eroul oltenilor la Cluj, după ce a marcat golul victoriei.
„Sunt bucuros că am reușit să câștigăm, că am intrat bine și am adus victoria. Rămânem acolo, aproape, după meciul ăsta. Mai avem șapte meciuri, sper să le tratăm la fel. Trebuie să jucăm doar la victorie, nici un egal cu FCSB nu ne avantajează. Noi la 1-1 am jucat mai ofensiv, asta trebuie să facem mereu, la fiecare joc”, a declarat Alexandru Tudorie.
Chiar dacă lucrurile au fost destul de clare pe teren, clujenii au răbufnit la finalul partidei și cel asupra căruia și-au vărsat nervii a fost arbitrul.
„Mi-e jenă să comentez prestația arbitrilor. De câte ori a fost CFR – Craiova cu domnul Hațegan la mijloc, același lucru. Ajunsesem să facem haz de necaz pe margine, ziceau colegii că la al treilea penalty poate ne dă unul. E rușinos că un asemenea arbitru ia astfel de decizii, doar într-o anumită direcție. Eu mereu am zis că sunt erori umane, dar deja gândul meu merge în altă direcție”, a declarat Edi Iordănescu.
Craiovenii cred că adversarii au fost supărați, mai mult, din cauză că trupa din Bănie a arătat că este mai bună.
„Nu comentăm problemele de arbitraj. Îi doare, dar a fost o partidă în care n-au arătat că merită să câștige. Puteau câștiga și ei, a fost bara lui Păun, dar și noi am avut două situații de unu-la-unu cu portarul la 1-1. Este păcat că se aduce în discuție așa ceva. Nu poți să dai penalty la acele faze. E aiurea să comentăm aceste faze. Hațegan arbitrează într-o manieră de Champions League, dacă ajungem să-l contestăm… Sunt faze ușoare nașule (n.r. – Ion Crăciunescu). Nașule, dacă dădeai un penalty ca ăsta în perioada în care arbitrai, aveai mari probleme. Eu, ca fost fotbalist, mi-ar fi fost rușine să cer un penalty de genul ăsta”, a spus Sorin Cârțu, în cadrul emisiunii Fotbal Club.
CFR Cluj – CSU Craiova 1-2
Au marcat: Sigurjonsson 53 / Ivan 27, Tudorie 88
CFR Cluj: Bălgrădean – Manea, Vinicius, Burcă, Camora – Joca (6 Chipciu), Soares, Sigurjonsson (68 Păun) – Deac, Rondon (46 Debeljuh), Gîdea (46 Costache). Antrenor: Edi Iordănescu.
CSU Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu (68 Cîmpanu), Acka, Constantin, Bancu – Mateiu, Nistor – Mitran (4 Camara, 68 Vătăjelu), Cicâldău, Ivan (63 Căpățână) – Mamut (63 Tudorie). Antrenor: Marinos Ouzounidis.
Arbitru: Ovidiu Hațegan.


Foto: Facebook/ UCVOficial

Politica