vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ANM: Vreme caldă în următoarele două săptămâni

Vremea va fi schimbătoare în următoarele două săptămâni (26 aprilie – 9 mai), cu episoade în care valorile termice vor creşte până spre 24 – 25 grade Celsius, dar şi cu intervale de scădere a regimului termic, iar ploile îşi vor face simţită prezenţa în special după data de 28 aprilie şi în primele zile ale lunii mai, potrivit meteorologilor.

În Oltenia, în primele zile ale intervalului, valorile termice diurne vor marca o scădere şi se vor situa sub mediile multianuale specifice ultimei decade din luna aprilie, cu medii de 12 – 14 grade. Ulterior, temperaturile maxime vor fi în creştere până la valori, în medie, în jurul a 24 de grade.

Temperaturile minime, în prima jumătate a intervalului, vor fi în creştere treptată, de la medii de 5 – 6 grade, la 10 – 11 grade. După data de 1 mai, temperatura aerului va avea tendinţa de scădere, iar în cea de-a doua săptămână, media valorilor diurne va fi de 18 – 20 de grade, iar a celor nocturne de 8 – 9 grade. Probabilitatea pentru averse de ploaie va fi în creştere între 26 şi 28 aprilie şi în intervalul 1 – 5 mai, când vor fi posibile şi cantităţi de apă mai însemnate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La munte, vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă în 26, 27 şi 28 aprilie, când mediile maximelor vor fi de 4 – 6 grade, iar ale minimelor ce vor oscila între -4 şi -2 grade, dar se va încălzi treptat, până în 30 aprilie, când se estimează valori diurne în medie de 12 grade şi nocturne de patru grade. Ziua de 1 mai va fi comparabilă cu precedenta, apoi se va răci uşor, astfel încât regimul termic se va menţine aproape staţionar, cu maxime mediate zonal la 10 grade şi minime de două grade.

Temporar, vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a intervalului, la început mixte, iar din 30 mai vor fi mai ales ploi, sub formă de aversă, ce trecător pot fi însoţite de fenomene electrice.

Politica