sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Mehedinți. A început campania de vaccinare cu centrele mobile

Campania de vaccinare cu centrele mobile a început și la nivelul județului Mehedinți. Comuna Bălăcița este prima localitate în care oamenii au putut să se vaccineze cu serul Moderna, fără să facă nicio programare în prealabil.

Cu toate astea, nici 5% dintre locuitorii comunei nu au mers să se vaccineze în prima zi, deși au fost informați de autorități, scrie Agerpres. Centrele mobile de vaccinare pot fi solicitate de autoritățile locale în satele care se află la distanțe mari de centrele fixe de vaccinare.

Primarul localității confirmă că interesul pentru vaccinare este scăzut, iar oamenii sunt reticenți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Majoritatea cetățenilor nu au un mijloc de transport cu ce poată să ajungă, avem persoane cu handicap imobilizate la pat și caravana ce este astăzi la noi în comună se va deplasa și la cetățenii care nu pot să ajungă la centru”, a declarat primarul din Bălăcița, Constantin Vlăduți.

Echipele centrelor mobile de vaccinare vor merge inclusiv acasă la cei care nu se pot deplasa și care solicită vaccinarea.

Centre mobile de vaccinare vor ajunge în următoarele zile și în localitățile Cujmir, Gruia, dar și în alte localități, la solicitarea autorităților locale.

spot_img
spot_img

Politica