sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Derek Chauvin, poliţistul acuzat de uciderea lui George Floyd, găsit vinovat pentru toate acuzațiile

Fostul polițist Derek Chauvin, acuzat de uciderea lui George Floyd, a fost găsit vinovat, marți, după ce jurații au deliberat vreme de 10 ore pe parcursul a două zile. Verdictul vine după mai multe săptămâni de tensiuni și un proces extrem de complicat.

Cei 12 jurați, șapte femei și cinci bărbați, de diferite origini etnice, care deliberaseră de luni la tribunalul din Minneapolis, l-au declarat vinovat pe Chauvin pentru cele trei capete de acuzare: crimă de gradul doi, crimă de gradul trei şi omor prin imprudenţă.

Pedeapsa maximă pe care o poate primi pentru crimă de gradul doi este de cel mult 40 de ani de închisoare, pentru celelalte fapte pedepsele fiind de 25 şi de 10 ani, scrie hotnews.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Polițistul de 45 de ani, încătușat, a fost dus imediat în arest. Anunțarea verdictului a stârnit o explozie de bucurie în instanță.

Familia lui Floyd a dat publicităţii un comunicat în care afirmă că decizia este importantă pentru întreaga ţară şi chiar pentru întreaga lume şi că Justiţia pentru America oamenilor de culoare este justiţie pentru întreaga Americă. ”Dar lucrurile nu se termină aici. Nu am uitat că şi ceilalţi trei poliţişti responsabili pentru moartea lui George Floyd trebuie să dea socoteală pentru faptele lor”, a transmis familia lui Floyd, potrivit News.ro.

Moartea lui George Floyd, sufocat de presiunea genunchiului lui Derek Chauvin timp de mai bine de nouă minute, a șocat opinia publică americană și dincolo de granițele Statelor Unite, declanșând demonstrații gigantice împotriva rasismului și a brutalității poliției.

Politica