duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Coșmar pentru Rotaru: FCU Craiova își croiește drum spre Liga 1!

Echipa lui Mititelu s-a impus în derby-ul cu Rapid și s-a desprins la 4 puncte de ocupanta locului 3, CS Mioveni.

FCU Craiova a câștigat cu 1-0 „finala” cu Rapid București. Golul lui Campagno, din startul jocului de pe Oblemenco, a înclinat decisiv balanța în derby-ul promovării din Liga a doua. Alb-albaștrii au dominat categoric disputa, adversarii neavând nicio șansă clară de gol, deși au avut superioritate numerică mai bine de 30 de minute, după ce Paramatti a fost eliminat de arbitrul Rusandu. Și în 10, oamenii lui Trică au controlat tactic jocul, fără a le permite adversarilor să se apropie de poartă.
După meci, deși victorios, Trică a pus tunurile pe arbitru: „Este meritul în totalitate al jucătorilor. Vreau să-i felicit. Chiar mi-am scos pălăria în fața lor. În seara asta s-au comportat fantastic. Nu prea mă simt bine. Îmi cer scuze tututor, dar eu înainte de meciul ăsta am atras atenția. Și am spus așa: «La un asemenea derby, dați arbitrul cel mai bun». Și atunci am spus două nume, Hațegan sau Kovacs. Pentru că ajungem iarăși să vină domnul Rusandu, căruia îi scapă… deci nu mai am cuvinte. Credeți-mă. Dă arbitrul cel mai bun din țară, ca să ne arbitreze cum trebuie. Că, altfel, dacă nu, stricăm jocurile, domnilor. Și cred că e cineva care vrea să facă rău Craiovei. Nu știu cine, dar eu spun doar atât: Dumnezeu e sus și le vede pe toate. S-ar putea să se răsfrângă totul asupra lor, a lui sau cine mai știu eu, acele persoane sau, nu știu, spirite care vor vor răul Universității Craiova. Deci lucrul ăsta v-am cerut înainte de meci: «Dați-ne cel mai bun arbitru care este momentan în România. Pe domnul Hațegan sau pe domnul Kovacs». Nu am fost ascultat și ați văzut cum s-a stricat un meci. De aceea, băieții mei sunt admirabili. Ce au reușit ei azi, au reușit ceva fantastic”.
Copilul lui Mititelu a avut un discurs asemănător: „O victorie extrem de mare, nu mare. Băieții sunt de felicitat, am jucat de 10 plus. Să bați Rapidul în 10 oameni aproape o repriză este un sentiment incredibil. Victoria este pe deplin meritată, în niciun moment al jocului Rapid nu a arătat că poate să ne învingă, nici în 10 oameni, dar este o rușine ce s-a întâmplat cu arbitrul. Nu este normal ca noi să investim atâția bani în fotbal, să ne dorim de 10 ani să intrăm în Liga 1 și să îi dai roșu lui Paramatti fără să atingă jucătorul. O asemenea decizie poate influența foarte mult promovarea! Să-i dai roșu, este inadmisibil așa ceva! Nu e posibil, să-i fie rușine arbitrului!”.
În următorul joc, FCU Craiova va evolua în compania celor de la Dunărea Călărași.

Liga 2 – play-off – etapa 4
FCU Craiova – Rapid 1-0
Mioveni – Timișoara 4-0
M. Ciuc – Călărași 1-2

Policlinica Buna Vestire Craiova

Clasament
1. FCU Craiova 4 3 1 0 4-1 45
2. Rapid București 4 3 0 1 7-3 42
3. CS Mioveni 4 2 2 0 9-1 41
4. Dunărea Călărași 4 1 1 2 4-10 38
5. M. Ciuc 4 0 1 3 2-5 33
6. ASU Poli 4 0 1 3 1-7 33

Politica