vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doi oameni au murit într-un accident cu o maşină Tesla pe pilot automat

Autoritățile din statul american Texas au anunțat că doi oameni au murit într-o mașină electrică Tesla, care a luat foc, în urma impactului cu un copac. La volanul bolidului nu se afla nimeni, siguranța fiind lăsată pe seama sistemului Autopilot.

Mașina a ieşit de pe şosea, a lovit un copac şi a izbucnit în flăcări. Circula cu viteză mare şi nu a reuşit să ia corect o curbă.

Patru ore le-a luat pompierilor să stingă focul, după care au găsit trupurile a doi bărbaţi. Unul dintre ei era în faţă, pe scaunul pasagerului, celălalt era pe bancheta din spate, scrie digi24.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Autorităţile americane au deschis 27 de investigații cu privire la accidente în care au fost implicate vehicule Tesla.

Tesla a avertizat însă de nenumărate ori că este nevoie de cineva vigilent la volan, chiar și când mașina este în modul Autopilot.

Mașinile Tesla nu fac altceva decât să verifice atenția cu un senzor, care măsoară cuplul din volan, lăsând loc pentru utilizarea incorectă a acestuia, cu eventuale urmări tragice.

Acest nou accident vine într-un moment în care compania se pregăteşte să lanseze un  software actualizat de conducere complet automată.

Foto: captură video/abc11.com

Politica