Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Zeci de mii de hinduși, în pelerinaj la râul Gange. India este a 2-a cea mai afectată țară de COVID

Publicat

pe

Zeci de mii de hinduși s-au adunat luni la râul Gange pentru rugăciuni speciale, cei mai mulți ignorând total regulile de distanțare socială, în condițiile în care coronavirusul se răspândește în India cu o viteză record.

Kumbh Mela sau festivalul ulciorului este unul dintre cele mai sacre pelerinaje din hinduism. Credincioșii se adună în număr uriaș în orașul Haridwar, din nordul țării. Pelerinii fac baie în apele râului Gange, despre care cred că îi vor spăla de păcate.

Festivalul se desfășoară în luna aprilie, dar anul acesta coincide cu cea mai dificilă perioadă a pandemiei în India, unde media de îmbolnăviri depășește 130.000 de cazuri pe zi în ultima săptămână. Spitalele sunt copleșite de pacienți, iar experții sunt îngrijorați că urmează o perioadă și mai grea, potrivit digi24.ro care citează The Independent.

Criticii premierului Narendra Modi și ai partidului său spun că festivalul a fost permis într-un moment atât de dificil pentru că guvernul nu a fost dispus să-i supere pe hindușii care sunt cei mai mari susținători ai formațiunii.

Infecțiile confirmate de India au depășit luni totalul Braziliei, devenind a doua cea mai afectată țară din lume. Statul Maharashtra, care găzduiește capitala financiară Mumbai, a înregistrat aproape jumătate din noile infecții din țară în ultimele două săptămâni.

Statul Uttarakhand, unde se află orașul pelerinajului de luni, a raportat 7.323 de cazuri noi de COVID-19 și 1.760 de decese.

Continue Reading