Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Gorj. O familie de pelicani a ajuns pe lacul de acumulare de pe Jiu

Publicat

pe

O familie de pelicani a ajuns pe lacul de acumulare de pe râul Jiu, din zona municipiului Târgu Jiu. Este pentru prima dată când această specie ajunge pe râul Jiu.

„Avem la Târgu jiu  oaspeţi înaripaţi, interesanţi si rari. O familie de pelican comun, o pasăre migratoare care călătoreşte în martie dinspre Egipt (Gurile Nilului) si ajunge  la noi in ţară, cuibarind in Delta Dunării. Aceştia au găsit habitat prielnic pe lacul de acumulare Vadeni(Târgu Jiu). Să fie afectaţi oare de scăderea drastica a  populaţiei piscicole din Deltă şi să migreze către zone prielnice?!?!? Personal nu am văzut/auzit de asemenea păsări in zona Gorjului. Puteti vedea pelicanii respectivi, dacă  priviţi lacul din zona Barajului Hidroelectrica. Pescarii să stea liniştiţi. Este adevărat că se hrănesc cu peşte, dar mănâncă in special exemplarele rănite sau bolnave. Pelicanul nu se scufunda după hrană!“, a spus Claudiu Fiu, vicepreședintele Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj.

Pe lacurile de acumulare pe Jiu există de mai mulţi ani, lebede. Cu toate că au avut de suferit din cauza unor viituri, frumoasele păsări nu au plecat din zona municipiului Târgu Jiu, scrie adevarul.ro

Continue Reading