marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Creștere alarmantă a cazurilor de COVID în Predeal. Restaurantele şi cafenelele din hoteluri îi servesc doar pe clienţii cazaţi

Staţiunea Predeal din judeţul Braşov a depăşit rata de infectare de trei la o mie de locuitori, iar în aceste condiţii Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca, începând de marţi de la miezul nopţii, în localitate să se instituie restricţiile prevăzute de lege.

Astfel, restaurantele şi cafenelele din interiorul clădirilor îşi suspendă activitatea, iar la cele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate acolo. Prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară, relatează News.ro.

Staţiunea Predeal este a doua din zona montană din sudul ţării unde se impun restricţii din cauza creşterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2. La Sinaia, indicele de infectare a depăşit patru la o mie de locuitori, iar staţiunea se află sub restricţii, în zilele de week-end, inclusiv privind orarul de funcţionare al agenţilor economici şi deplasarea persoanelor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica