vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Philip, venerat ca un zeu de un trib din Vanuatu

Moartea prințului Philip a afectat mulți oameni din cele mai neobișnuite colțuri ale lumii. Pentru locuitorii unei insule din Vanuatu, arhipelag din Pacific, dispariția prințului este însă echivalentul unei catastrofe. Pentru ei, Philip era un zeu, adorat ca atare.

Locuitorii din insula Tanna îi închinau dansuri ritualice zeului alb aflat la mii de kilometri depărtare. Din anii 60, membrii acestui trib sunt convinși că Philip este reîncarnarea unui zeu local, scrie digi24.ro Potrivit legendei, el ar fi plecat pe mare și urma să se întoarcă pe insulă cu o nevastă bogată. 

Când regina Elisabeta și prințul Philip au ajuns în insulele Vanuatu în 1974 și localnicii au văzut fotografii cu ei, a venit declicul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Şeful de trib Jack Malia speră de 40 de ani ca Zeul mult îndrăgit să revină în Yaohanen, un sătuc izolat din Tanna. În visele lui Prinţul coboară de la bordul vaportului regal Britannia şi păşeşte pe plajă pentru a asculta păsul supuşilor. Pentru şeful de trib Jack Naiva, care a mers cu micuţa sa barcă lângă vasul regal, în 1974, tatăl Prinţului Charles este „un fel de Mesia”, care îi ajută pe localnici să păşească pe o nouă treaptă spirituală. Înţelepţii satelor povestesc şi acum întâlnirea divină. „Prinţul Philip a coborât de pe vasul regal şi era îmbrăcat într-o uniformă albă. A strâns mâna tuturor celor de pe plajă şi a binecuvântat insulele”, povesteşte şeful de trib Jack. În 2014, inclusiv prinţesa Anne a fost pe această insulă, dar întâlnirea nu a reuşit să intre în istoria populară a localnicilor care îl aşteaptă înfriguraţi pe Zeul mult iubit.

Acum, vestea morții prințului i-a întristat pe membrii tribului. Luni, ei își vor lua adio de la zeul lor, în cadrul unei ceremonii sacre.

Politica