sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România cumpără mii de kituri de urgenţă pentru tratarea şocului anafilactic

Comitetul Naţional pentru Situaii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, vineri seară, achiziţionarea a încă 6.000 de kituri de urgenţă EpiPen, folosite în tratamentul de urgenţă al reacţiilor alergice severe.

”Se aprobă majorarea stocurilor de urgenţă medicală cu produse, materiale şi echipamente sanitare necesare desfăşurării în siguranţă a procesului de vaccinare a populaţiei împotriva virusului SARS-CoV-2. Se propune ca, pentru asigurarea fondurilor necesare achiziţionării produselor prevăzute la art. 3, să fie alocate la nevoie, Ministerului de Interne pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului”, a decis CNSU, în şedinţa de vineri seară.

Potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului, EpiPen este o soluţie sterilă în stilou preumplut pentru injectarea de urgenţă în muşchi (intramuscular).

Policlinica Buna Vestire Craiova

EpiPen este utilizat pentru tratamentul de urgenţă al reacţiilor alergice severe (anafilaxie), cauzate de alergeni, de exemplu alimente, medicamente, înţepături sau muşcături de insecte sau induse de exerciţiul fizic sau de cauze necunoscute. Stilourile injectoare EpiPen sunt destinate pentru administrare imediată la pacienţi care prezintă un risc crescut de anafilaxie, inclusiv persoanele cu antecedente de reacţii anafilactice.

În România s-a înregistrat, vineri, prima reacţie de tip anafilactic, la o femeie de 36 e ani din Galaţi, potrivit psnews.ro

Politica