luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primarul din Târgu Jiu, apel către autoritățile centrale: „Nu poți impune aceleași măsuri peste tot”

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a făcut un apel către autoritățile centrale, cărora le cere să lase conducerea fiecărui oraș să ia decizi individuale în ceea ce privește protecția împotriva coronavirusului.

„Cer ministrului Sănătății și celorlalți factori de decizie de la nivel central să lase autorităților publice locale decizia luării măsurilor pentru lupta anticovid, în funcție de situația de la fața locului! Am mai cerut acest lucru și situația din țară îmi dă dreptate. Nu poți impune aceleași măsuri peste tot, fără să iei în calcul condițiile din fiecare localitate în parte”, a scris Marcel Romanescu pe Facebook.

Edilul susține că orașul pe care îl conduce este într-o situație bună, față de alte localități din țară. Totodată, Marcel Romanescu considetă absurde deciziile de închidere a magazinelor mai devreme.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Spre deosebire de alte municipii din țară, la Târgu Jiu situația este mult mai bună, incidența fiind 3,24, în ușoară scădere. Consider că putem gestiona situația mult mai bine dacă suntem lăsați să luăm masurile pe care le considerăm necesare. Este absurd să impui închiderea unor magazine mai devreme sau să lași stadioanele goale, în timp ce mall-urile rămân deschise. Este doar un exemplu. Noi nu am ajuns în această situația și nici nu vom ajunge”, a mai spus primarul din Târgu Jiu.

Marcel Romanescu a avut un mesaj și pentru cetățeni, pe care i-a rugat să fie responsabili: „Am și o rugăminte pentru cetățeni. Știu că vă cer mult, că am ajuns, cu toții, la capătul răbdării, dar această situație nu va mai dura mult timp. Trebuie să dăm dovadă de aceeași responsabilitate ca și până acum. Numărul celor vaccinați este tot mai mare și curând lucrurile se vor schimba în bine”, a mai spus edilul.

Politica