vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ora Pământului, moment simbolic pentru slătineni

Primăria din Slatina s-a alăturat momentului dedicat Orei Pământului și a oprit iluminatul, public, sâmbătă seara, timp de o oră.

Edilul municipiului, Emil Moț, a transmis un mesaj pe Facebook, prin care i-a îndemnat pe cetățeni să acorde o oră de repaus planetei noastre prin suspendarea oricărei surse de energie electrică.

„Dragi slătineni, astăzi, 27 martie la ora 20:30 este sărbătorită <<Ora Pământului>>, cea mai mare mișcare voluntară de mediu din istorie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel, în intervalul orar 20:30-21:30 vom lua parte la această acțiune și în semn de solidaritate, vom opri iluminatul public din orașul nostru”, a transmis Emil Moț, primarul Slatinei,

Ora Pământului a fost celebrată pentru a paisprezecea oară sâmbătă seara. Evenimentul este perceput ca o modalitate de a ne arăta grija față de Terra, având în vedere condițiile climatice actuale.

Organizatorii vor ca anul acesta să se pună mai mult preţ pe natură, ca măsură de prevenţie a următoarelor pandemii. Ca membri ai Uniunii Europene, şi România şi-a asumat că va fi mai responsabilă cu Pământul. Pentru a deveni neutri din punct de vedere climatic până în 2050, UE a lansat programele Green Deal şi Digital Strategy.

foto: oradesibiu.ro

Politica