sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Operatorii economici care nu respectă măsurile anti-Covid vor avea sediul închis pentru 15-30 de zile

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat că activitatea operatorilor economici care continuă să funcţioneze în pofida interdicţiilor impuse de autorităţi pentru prevenirea efectelor pandemiei de COVID-19 poate fi suspendată.

„Guvernul a adoptat astăzi, în primă lectură, un proiect de lege (…). În condiţiile în care Parlamentul nu ia în discuţie amendamentele pe care noi le-am propus la Legea 55/2020, Guvernul a adoptat un proiect de modificare şi completare a Legii 55 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. În primă lectură, pentru că vrem să parcurgem toate procedurile legale de transparenţă, aşteptăm punctul de vedere al avizatorilor şi cel mai probabil săptămâna viitoare vom aproba acest proiect de lege. Îl vom trimite în procedură de urgenţă în Parlament şi îmi exprim speranţa că într-un timp foarte scurt acest proiect de lege va fi adoptat atât de Senat, cât şi de Camera Deputaţilor, astfel încât ea să fie publicată”, a declarat Lucian Bode, după şedinţa de guvern.

Acesta a adăugat că aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare în cazul în care operatorul economic îşi desfăşoară activitatea fără respectarea condiţiilor stabilite se va materializa prin afişarea în primă fază la loc vizibil de la intrare sau intrările în sediul închis temporar a mesajului că „spaţiul este închis temporar din cauza nerespectării măsurilor dispuse pentru diminuarea efectelor pandemiei COVID-19”, cu menţiunea expresă a datei până la care este valabilă această sancţiune.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ulterior, a spus ministrul, nerespectarea sancţiunii contravenţionale complementare în acest caz se va materializa prin aplicarea pentru durata rămasă de sigilii sau alte semne distinctive cu valoare de sigiliu.

„În ambele cazuri, îndepărtarea ulterioară a sigiliilor în vederea reluării activităţii poate îndeplini elementele constitutive ale infracţiunii de rupere de sigiliu. Totodată, vom stabili şi care sunt instituţiile statului chemate să aplice aceste prevederi”, a menţionat Lucian Bode, potrivit spotmedia.ro

Politica