sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Remiză pe Oblemenco! „Suntem pe drumul cel bun”

FCU Craiova rămâne fără victorie în Templul din Bănie și după jocul cu marinarii lui Zicu

FCU Craiova și Farul Constanța au încheiat la egalitate, scor 0-0, în ultimul meci din runda 20 a sezonului regulat. Miza și-a spus cuvântul, iar cele două echipe au oferit fotbal cu pipeta. A fost un meci fără mari șanse de poartă, în care vizitatorii au controlat teritorial partida, în vreme ce echipa lui Trică a încercat să surprindă pe contre. În finalul jocului a fost eliminat Ispas, de la gazde, după un fault asupra lui Măzărache.
Trică a comentat astfel evoluția echipei sale: „A fost o partidă echilibrată, au fost momente bune de ambele părţi. Am avut inițiativa primele 25-30 de minute, după care au avut ei încă 15-20. A fost o partidă cu ritm. Mă declar foarte mulţumit de determinare, atitudine, agresivitate, ceea ce nu am văzut până la partida de azi, mă refer la meciurile anterioare. Suntem pe drumul cel bun. Păcat că nu am avut realizări, dacă am fi marcat la acele două-trei ocazii pe care le-am avut, atunci totul era în regulă şi poate reușeam să câştigăm. Dar sunt mulţumit cu punctul luat, unul important, mai ales că pe final am rămas în inferioritate numerică. Am revenit pe primul loc, ceea ce este un lucru foarte bun.
Într-un final, mă declar mulţumit de acest punct, contra unei echipe bune, am avertizat, am vorbit cu jucătorii înainte, care joacă cel mai frumos fotbal din Liga a 2-a. Au demonstrat-o şi în această seară”.
Antrenorul oltenilor a vorbit și despre bătălia din ultima rundă: „Finalul de campionat este interesant pentru lumea din afară, pentru noi, ca antrenori, jucători, este o presiune în plus. Se joacă până în ultima etapă. Asta este! Totul depinde numai și numai de noi. Trebuie să mergem și să câştigăm meciul de la Reşiţa şi să ne calificăm în play-off. Este foarte interesant campionatul, nu-mi aduc aminte să fie aşa de interesant la Liga a 2-a. Să se bată zece echipe pentru primele şase locuri. Nu s-a mai întâmplat, ceea ce este bine pentru fotbalul românesc. Nu trebuie să gândim negativ. Asta le-am și spus acum, nu trebuie să fie supărați. Au alergat, am avut atitudine, au avut agresivitate. N-am avut realizări. Cu siguranță că etapa următoare, la Reșița, vom reuși să marcăm și atunci totul reintră în normal. Ne lipsesc foarte mult suporterii. Cu Peluza Sud în spate altul, din punctul meu de vedere, era rezultatul azi”.
A fost al patrulea meci consecutiv în care FCU Craiova nu câștigă pe Oblemenco. Se remarcă însă un progres: după 3 eșecuri a venit și primul punct scos în Templul fotbalului din Bănie. În urma remizei cu Farul, oltenii au revenit pe primul loc al clasamentului. În ultima rundă, duminică, de la ora 15:00, FCU Craiova joacă în deplasare la CSM Reșița.

FCU CRAIOVA 1948 SA – FARUL CONSTANȚA 0-0
FCU Craiova: Rob. Popa (M. Enache 62′) – Gîț, Gugu, D. Ispas, R. Negru – Dr. Albu (cpt.), C. Cristea (Diakite 90′) – Raicea (Val. Munteanu 73′), Baeten (Anghelina 46′), Rob. Răducanu – Cl. Bălan (Compagno 73′)
Rezerve neutilizate: – Luboya, Vl. Pop, Andr. Ciolacu, Ad. Voicu.
Antrenor: Eugen Trică.
Eliminat: Denis Ispas 87′ (cumul de cartonașe galbene).
Farul Constanța: Dur-Bozoancă – Rob. Băjan, M. Leca, Antoche (cpt.), Carabela – Cărăruș, Liv. Mihai – Fl. Bălan (Rob. Silaghi 54′), Ant. Cruceru (Bîrnoi 88′), Al. Stoica (Damașcan 46′) – Banyoi (Măzărache 66′)
Rezerve neutilizate: Fara – I. Ursu, D. Panait, Greu, Pelivan.
Antrenor: Ianis Zicu.
Stadion: „Ion Oblemenco” (Craiova); Fără spectatori; Arbitru: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe); Asistenți: Imre-Laszlo Bucși (Sfântu Gheorghe) și Stelian Slabu (Braşov); Rezervă: Ovidiu Robu (Chitila – Ilfov); Observatori: Zaharia Ciev și Romeo Malac (ambii din Timişoara).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica