miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Autoritățile iau în calcul noi restricții: magazine închise după ora 18.00, carantină de noapte de la ora 20.00, în weekend

Comitetul Național pentru Situații de Urgență se reunește joi, când ar urma să fie decise noile restricții care vor fi impuse la nivel național, în contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19 și de pacienți internați la ATI. 

Potrivit propunerilor discutate, va fi diferențiere de restricții între cele din weekend și restul săptămânii. Propunerile sunt ca magazinele să fie închise la 16, iar circulația să fie restricționată de la ora 20.00 pentru weekend. Măsurile existente pentru celelalte zile ale săptămânii rămân neschimbate.

Propunerile CNSU ar urma să fie decise apoi de către Guvern, iar o ședință a Executivului este programată pentru joi, de la ora 17.00, potrivit hotnews.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Întrebat dacă este nevoie de restricții suplimentare, președintele Klaus Iohannis a spus că: „Trebuie să fiu foarte sincer, acest val trei nu dispare de la sine. Pentru a domoli acest val trei este nevoie de respectarea restricţiilor şi accelerarea campaniei de vaccinare. (…) Sunt foarte îngrijorat, situaţia este extrem de serioasă. Fac apel la toţi românii să respecte restricţiile şi să se înscrie pentru vaccinare”.


Alte 6.136 de cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în România. Bilanțul a ajuns la 913.143 de îmbolnăviri, potrivit datelor furnizate miercuri de Grupul de Comunicare Strategică. În ultima zi au decedat alte 137 de persoane, iar la terapie intensivă sunt internați 1.351 de pacienți – un nou record.

Politica