vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Meci de totul sau nimic pe Oblemenco!

După „epopeea Stângă”, cu Trică pe bancă, oltenii țintesc toate punctele din duelul cu marinarii.

Astăzi, de la ora 19:30, FCU Craiova va întâlni pe stadionul Ion Oblemenco gruparea Farul Constanța. După o perioadă lungă în care au condus campionatul, alb-albaștrii tremură pentru primul obiectiv: calificarea în play-off. Și asta ca urmare a rezultatelor sub așteptări din 2021: un singur punct obținut din 9 posibile, fapt care a dus la destituirea lui Ovidiu Stângă. Totuși, presiunea este mai mare pentru formația vizitatoare, care depinde practic de acest joc pentru a rămâne în cărțile play-off-ului. Motivul? Pentru marinari este ultimul meci din sezonul regulat, în vreme ce oltenii mai au unul, la Reșița. Cele două echipe se află la egalitate de puncte, 31.
Înainte de meci, Mircea Bornescu, noul conducător al grupării din Bănie, a spus: „Băieții au tot sprijinul și sunt convins că vor face o partidă bună. Să ne ajute Dumnezeu să luăm cele trei puncte. Am regăsit Craiova total schimbată, dar mă bucur că am revenit la Craiova. Este un campionat atipic, consider că jucătorii noștri prin valoarea lor au prima șansă. Sunt jucători valoroși, au un antrenor bun care-i cunoaște foarte bine, sper să promovăm. Dacă noi ne facem treaba și jucătorii înțeleg ce le transmite antrenorul ne vom atinge obiectivul”.

Eugen Trică a declarat: „Când am plecat, echipa a avut posesie bună, avea inițiativă. Pe parcurs ce s-a schimbat nu e treaba mea. Eu am zis să le reamintesc. Noi avem un lot foarte valoros și numeros. Dar calitatea fără atitudine nu înseamnă nimic. Cred că au înțeles aceste lucruri. E un campionat echilibrat, foarte interesant, pe noi ne interesează să ne atingem primul obiectiv: accederea în play-off. S-a întâmplat să se piardă aceste partide pe Ion Oblemenco. Eu nu cred că este un blestem. Cine ar putea să blesteme va fi el blestemat, tot pe el cade. Craiova a întâlnit niște arbitri nepregătiți, dar orice om greșește. Eu merg pe greșeală, nu vreau să mă gândesc la jocuri de culise. Acum nu mai există presiune, toată presiunea am luat-o eu. Îmi asum tot în fața suporterilor, a conducerii. Jucătorii să intre în teren și să joace. Eu sunt obișnuit cu presiunea, și când te naști ești sub presiune. Fiind un copil ar Craiovei îmi doresc foarte mult promovarea. Mâine, la meci mă bazez pe bancă. Am dubluri pe posturi. N-avem nicio scuză mâine să nu câștigăm cele 3 puncte. Dacă ei se vor pregăti la fel vom câștiga meciurile fără probleme”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De partea cealaltă, Ianis Zicu, antrenorul celor de la Farul Constanța, a declarat: „Este meciul sezonului, dar asta pentru că băieții au muncit în această perioadă, au făcut aceste puncte care ne permit să depindem doar de noi. Este un lucru important pentru că sunt echipe care au investit de trei-patru ori mai mulți bani și nu au șansa ca la ultimul meci să joace și să depindă doar de rezultatul lor. Este o partidă frumoasă. Nu mă gândesc acum că Craiova vine după rezultatele negative din acest început de an. Au un nou antrenor. De fapt, mulți dintre ei au mai lucrat cu Eugen și sunt convins că, așa cum sunt oltenii, va fi o partidă intensă. Și ei, ca și noi, își doresc să câștige, cu toate că ei au șansa de a mai avea o partidă. Astfel, aceasta nu este decisivă, așa cum este pentru noi.
Să sperăm că va fi spectaculos și va fi în favoarea noastră. Până la urmă, la această partidă contează mai puțin acest aspect. Chiar dacă am fost un jucător care a pus accent pe spectacol și mi-a plăcut modul acesta de abordare a meciurilor, acum, din poziția pe care o ocup, mă interesează mai mult această calificare în play-off, pentru că am muncit foarte mult și ne dorim să obținem acest lucru”.

„Din fericire, toată lumea este sănătoasă și mergem să câștigăm. Da, este o partidă pe care cu toții o așteptăm cu foarte mult interes, dar ar trebui să fim echilibrați, să fim inteligenți și să nu ne apese foarte mult această intensitate și importanță a meciului, pentru că riscăm să cădem în latura cealaltă și să nu putem să fim noi. Este important să înțelegem că, până la urmă, este un sport și trebuie să fim limpezi, să fim relaxați, să putem să jucăm fotbal. Ca să obținem ceva acolo trebuie să marcăm goluri și să câștigăm meciul”, a adăugat Zicu.

Politica