vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Joe Biden: 4 iulie, „Ziua Independenței de virus”

Joe Biden s-a adresat joi seara americanilor, într-o primă intervenție televizată difuzată la o oră de vârf, pentru a le transmite că sunt șanse mari ca de 4 iulie, când este celebrată Ziua Independenței, să fie posibile reuniuni restrânse, în cercul de prieteni sau al familiei, dacă oamenii merg și se vaccinează împotriva COVID-19.

În prezent, prioritari la vaccinare în Statele Unite sunt oamenii în vârstă sau cei care au probleme de sănătate. De la 1 mai, Joe Biden vrea ca vaccinarea să fie la liber, pentru toată populația. Aceasta a fost, de fapt, vestea cea mare pe care le-a dat-o americanilor în prima sa alocuțiune televizată în calitate de președinte.

„Dacă facem asta împreună, până la 4 iulie sunt șanse mari ca voi, familia voastră și prietenii să vă puteți întâlni în curte și să sărbătoriți Ziua Independenței”, le-a spus Joe Biden americanilor. El a adăugat că atunci, țara va putea celebra nu numai Ziua Independenței, ci și „independența de acest virus”, relatează digi24.ro care citează BBC.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Planul lui Joe Biden este de a deschide cât mai multe centre de vaccinare, iar pentru aceasta, dentiștii, dar și veterinarii vor avea permisiunea de a vaccina oamenii.

De asemenea, în comunitățile defavorizate vor fi trimise unități mobile de vaccinare. Joe Biden a anunţat, de asemenea, desfăşurarea a încă 4.000 de soldaţi pentru a participa la campania de vaccinare, ridicând la 6.000 numărul total al acestora.

O altă măsură anunţată pentru a-şi atinge obiectivele: lansarea unei platforme electronice pentru a facilita programarea la vaccinare.

 Biden își fixase ca obiectiv ca până în a 100-a zi din mandatul pe care l-a preluat la 20 ianuarie, în Statele Unite să se fi administrat deja 100 de milioane de doze de vaccin. Acum, a spus că acest obiectiv va fi atins mai devreme, în ziua a 60-a a mandatului, adică la sfârșitul acestei săptămâni.

„A învinge virusul și a ne întoarce la normalitate ține de unitatea națională”, a subliniat șeful Casei Albe. El a cerut populației să respecte în continuare regulile de bază din pandemie – să păstreze distanța fizică, să poarte mască și să se spele pe mâini. 

Politica