vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Medicii și asistenții centrelor de vaccinare din Vâlcea, neplătiți din ianuarie

Cadrele medicale ce își desfășoară activitatea în centrele de vaccinare din județul Vâlcea sunt nevoite să accepte condiții speciale de muncă. O parte dintre doctori și asistenți se gândesc să renunțe la posturi.

87 de medici și 201 asistenți medicali sunt repartizați în cele 11 centre de vaccinare din județul Vâlcea. 45 dintre doctori lucrează în municipiul Râmnicu Vâlcea și 42 în restul județului. Totodată, 88 de asisenți își desfășoară activitatea la centrele din Râmnic și 113 în celelalte centre din Vâlcea.

Potrivit gazetavalceana.ro, de mai bine de două luni de când a început campania de vaccinare, cadrele medicale din Vâlcea nu au fost plătite și nici nu se știe sigur când vor veni banii de la Guvern.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un medic este plătit brut cu 90 de lei pe oră, dar după ce își achită impozitele către bugetul statului mai rămâne în mână cu 40 de lei/oră. Un asistent medical rămâne în schimb cu doar 20 de lei. Și asta pentru că sumele sunt impozitate la jumătate. Din această cauză, dar și pentru că sunt super solicitați și epuizați, mulți medici și asistenți vor să se retragă din centrele de vaccinare, notează sursa citată.

Politica