vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Stejarii pregătesc meciul cu Portugalia la Snagov

Naționala de rugby a României pregătește cel de-al doilea meci din Rugby Europe Championship, cel cu Portugalia, care va avea loc sâmbătă, 13 martie, ora 15:00, la Lisabona. Stejarii se află la CSN Snagov de sâmbătă seara, de la revenirea din Rusia, aici urmând să stea până miercuri, 10 martie, când vor pleca în Portugalia.
Lotul care pregătește acest meci este asemănător cu cel care a pregătit și meciul cu Rusia, cu câteva mici modificări: s-a alăturat Stejarilor Alexandru Țiglă de la CSM Știința Baia Mare, iar Marius Antonescu și Alexandru Țăruș au revenit la echipele lor de club. De asemenea, Johan Van Heerden a revenit în antrenamente după o accidentare ușoară suferită săptămâna trecută. Pe de altă parte, Tangimana Fonovai este în continuare accidentat. Astfel, în lotul care pregătește meciul cu Portugalia sunt 34 de jucători, dintre care 20 de înaintași și 14 jucători de treisferturi.
„Este un început greu de competiție cu primele două meciuri disputate în deplasare. Rezultatul partidei cu Rusia este dezamăgitor, am început bine, am reușit acel eseu, după care am greșit foarte mult, am fost penalizați și această lipsă de disciplină ne-a costat. Ținând cont de faptul că jucătorii nu au mai avut meciuri de multă vreme, atitudinea lor a fost foarte bună și cred că toată lumea din România va spune că practic am ratat o șansă cu acest meci pentru că am avut momente în care am fi putut câștiga, însă greșelile comise și lipsa de disciplină ne-au costat. Acumularea punctelor este vitală în timpul acestei campanii de calificare, însă cel mai important în acest moment este să ne recuperăm cât mai bine și să fim pregătiți să jucăm cu Portugalia”, a declarat Andy Robinson, antrenorul României.

LOTUL ROMÂNIEI PENTRU meciul cu Portugalia din #REC2021
Pilieri: Pristăvița Constantin (CSM Știința Baia Mare), Savin Alexandru (CSA Steaua), Bălan Vasile (CSA Steaua), Badiu Ionel (Valence Romans Drome), Burțilă Costel (Hyères-Carqueiranne-La Crau), Gordaș Alexandru (Stade Nicois);
Taloneuri: Căpățînă Eugen (SCM Timișoara), Butnariu Tudor (CSA Steaua), Cojocaru Ovidiu (CSM Știința Baia Mare)
Linia a -II-a: Mureșan Lucian (SCM Timișoara), Johannes van Heerden (CS Dinamo), Moțoc Adrian (RC Massy), Marius Iftimiciuc (Perigueux)
Linia a -III-a: Neculau Vlad (SCM Timișoara), Boboc Cristi (ACS Tomitanii Constanța), Ser Dragoș (CSA Steaua), Macovei Mihai (Colomiers), Chirica Cristi (Sporting Club Appameen), Gorcioaia Andrei (Bayonne), Damian Strătilă (CSA Steaua);
Mijlocaș la grămadă: Rupanu Gabriel (SCM Timișoara), Surugiu Florin (CSA Steaua), Țiglă Alexandru (CSA);
Mijlocaș la deschidere: Boldor Tudor (CSA Steaua), Plai Daniel (CSA Steaua);
Centri: Fercu Cătălin (SCM Timișoara), Vlaicu Florin (CSA Steaua), Alexandru Bucur (CSM Știința Baia Mare), Vlăduț Popa (CSA Steaua)
Aripi: Shennan Stephen (SCM Timișoara), Dumitru Ionuț (CSA Steaua), Nicolas Onuțu (CS Vienne);
Fundași: Melinte Ionel (SCM Timișoara), Popoaia Paul (CSM Știința Baia Mare).
STAFF: Antrenor principal: Andrew Robinson, Antrenori secunzi: Stevie Scott, Sosene Anesi, Preparator fizic: Florin Tașcă, GPS: Marius Chiriac, Doctor: Dan Wanya-Crîngu, Kinetoterapeuți: Marius Todosi și Sandu Constantin, Analist video: Paul Larter, Manager: Daniel Carpo.

Meciurile României la #REC2021:
6 martie, Soci
Rusia – România 18-13
13 martie, Lisabona
Portugalia – România
20 martie
România – Spania
27-28 martie
Georgia – România
3-4 iulie
România – Belgia/Olanda.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica