luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19. Noi achiziții pentru centrele de vaccinare din Craiova

Primăria Craiova își propune să doteze centrele de imunizare anti-COVID, prin achiziționarea mai multor echipamente și dispozitive medicale.

Din categoria echipamentelor IT, municipalitatea are în plan să cumpere patru laptopuri, două imprimante și două cartușe cu laser aferente încărcării imprimantelor. Suma totală pentru această achiziție se ridică la 11,687 RON.

În ceea ce privește dispozitivele medicale, stocul soluțiilor dezinfectante va fi suplimentat cu 400 de bucăți, necesare centrelor vaccinare, unde îndeplinirea normelor igienico-sanitare este esențială. Aproape 11.000 lei vor fi cheltuiți în această direcție, pe geluri și soluții hidroalcoolice, indicate pentru dezinfecția igienică a mâinilor. Acestea sunt utilizate, în special, împotriva activității virucide față de Poliovirusul tip 1 ATCC, de Adenovirusul tip 5 ATCC, precum și împotriva tulpinei de referinta E-coli NCTC 10538.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Au mai fost cumpărate 20 de paravane din PVC, necesare saloanelor din interiorul centrelor, care au costat 3,680 de lei.

Bugetul total alocat de primărie achizitiei, realizată sub formă de licitație, este de aproximativ 27.000 de lei.

Campania de imunizare împotriva noului coronavirus este în plină desfășurare atât la nivelul Craiovei, cât și la nivelul județului Dolj. Până acum, peste 65.000 de doze le-au fost administrate doljenilor, stocurile fiind suplimentate în funcție de cererile venite din partea Direcției de Sănătate Publică Dolj.

În municipiul Craiova, au fost stabilite 14 centre de vaccinare anti-COVID: șase centre la stadion, patru la Sala Polivalentă, câte unu la sălile de sport ale școlilor nr. 12 și nr. 32 și alte două în cadrul Hotelului Griffon.

Politica