vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rafila: În secţiile ATI se simte din nou aglomeraţia

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a declarat că numărul cazurilor de coronavirus va creşte în perioada următoare, dar este important că, odată cu vaccinarea, numărul persoanelor vulnerabile devine tot mai mic. Rafila nu exclude posibilitatea de a ajunge din nou la 10.000 decazuri zilnic, însă apreciază că este important şi ritmul de creştere.

”E de vreo două săptămâni această creştere. Acum e mai evidentă pentru că în secţiile ATI se simte din nou aglomeraţia. Spitalele de primă linie au cea mai mare din parte din paturi ocupate”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit digi24.ro.

Medicul consideră că numărul de cazuri va creşte în perioada următoare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Importantă e viteza de creştere, unde cresc cazurile şi care sunt grupele de vârstă cele mai afectate. Mi-e greu să spun acum cât vor creşte. Lucrurile s-au schimbat faţă de anul trecut. Se poate să ajungem din nou la 10.000 de cazuri pe zi. Dacă, însă, vor fi mai puţin din categoriile vulnerabile – pentru că deja acolo s-a vaccinat, se vaccinează în continuare – dacă persoane mai tinere, mai puţin afectate de boală, se vor infecta, serviciile spitaliceşti nu vor fi solicitate în aceeaşi măsură”, a mai afirmat Rafila.

De câteva zile, România înregistrează din nou peste 4.000 de cazuri zilnic, creşterea fiind constantă în ultima perioadă.

Politica