vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Coaliția de guvernare nu susține acordarea a 12 călătorii gratuite cu trenul pentru studenți

Liderii PNL, USR-PLUS și UDMR au stabilit să nu susțină amendamentul depus de parlamentarul PNL Florin Roman, care a solicitat să fie modificată acea ordonanță de urgență a Guvernului ce reducea gratuitatea de care beneficiau studenții pentru transportul cu trenul la 50%, potrivit informațiilor Digi24.

Florin Roman a propus ca aceștia să aibă pe parcursul anului 12 călătorii dus-întors gratuite. De această dată însă, reprezentanții Coaliției au decis că vor vota împotriva acestui amendament pentru a susține forma ordonanței de urgență venită de la Guvern.

Ludovic Orban, declarase anterior ședinței că va susţine amendamentul referitor la călătoriile gratuite cu trenul pentru studenţi, în cazul în care coaliţia de guvernare va lua o decizie în acest sens.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Eu voi face ce se hotărăşte în cadrul coaliţiei”, a afirmat Orban la Parlament.

Orban a precizat că amendamentul a fost depus fără semnătura sa.

„A depus amendamentul, vedeţi că l-a depus fără semnătura mea. Dacă se va lua o decizie în coaliţie de a susţine acest amendament, îl voi susţine şi eu”, a precizat preşedintele PNL.

Și Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spunea că susține propunerea și că ar vota în favoarea ei. „Da, sunt convins că această propunere ar putea să treacă”, a precizat acesta.

Premierul Florin Cîțu a anunțat săptămâna trecută că studenții vor avea doar 50% reducere la transportul cu trenul, dând exemple din alte țări europene, care nu acordă gratuitate, notează digi24.ro

Studenţii în vârstă de până la 26 de ani beneficiază de tarif redus cu 50% pe mijloacele de transport local în comun, cu metroul, precum și pentru transportul intern auto, transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a şi transport intern naval. Articolul de lege care acorda gratuitate la transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a va fi abrogat.

Politica