vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Se pot oferi mărțișoare și flori la școală, de 1 martie și 8 martie? Ce a răspuns ministrul Educației

Ministerul educației nu se implică în chestiunea mărțișoarelor și florilor oferite la școală cadrelor didactice și elevelor, pe 1 și 8 martie, și nu a transmis nicio interdicție în acest sens către școli, nici nu o va face, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Declarația a fost făcută în contextul în care ordinul comun privind regulile ce trebuie respectate în școli pe timp de pandemie de la deschiderea acestora pe 8 martie prevede ca este interzis schimbul de obiecte personale.

„Există un ordin comun care interzice schimbul de obiecte personale. Ministerul educației nu se implică, nu dorește și nici nu poate să schimbe valoare de simbol a unei flori în obiect personal, cu atât mai mult un mărțisor. Ministerul educației nu a transmis nicio interdiciție, nici măcar cu titlu de recomandare pe subiectul unor simboluri precum flori sau mărțisoare. Putem noi să vrem orice dar nu putem noi să schimbăm acest obicei, este ipocrizie altfel. Ministerul nu se implică în niciun fel,” a explicat ministrul pentru HotNews.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Nu o să ne apucăm să dam vreun ordin de ministru sau notă în școli, nu vrem să fim ridicoli, dar avem o precizare în ordinul comun care se interzice schimbul de obiecte personale. Dacă facem așa un pic de analiză pe text, elevul nu ar avea voie să dea nici lucrarea de control profesorului că poate fi considerat obiect personal”, a declarat la rândul său secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, Sorin Ion.

În acest sens, inspectorul general județean din Brăila a declarat pentru Mediafax că va atrage atenție directorilor de școli să respecte interdicția din școli când vine vorba de mărțișoare și flori.

„În ordinul comun al ministerelor există așa ceva. Este vorba despre regulile privind organizarea spațiilor pentru asigurarea distanțării fizice. În anexa ordinului, la punctul 1 b scrie că este interzis schimbul de obiecte personale. Eu le voi atrage atenția directorilor că regula trebuie să fie respectată”, a declarat pentru Mediafax inspectorul școlar general al județului Brăila, Cătălin Canciu.

Politica