Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Doljul, pe locul 2 în țară privind acreditările ERASMUS

Publicat

pe

25 de acreditări au obținut unitățile de învățământ din Dolj, pe baza cărora vor exista diverse schimburi de experiență transfrontalieră, atât în rândul elevilor, cât și al cadrelor didactice.

Acreditările au fost obținute pentru următoarele categorii, după cum urmează:

  • Formare Profesională: Liceul Tehnologic Special ,,Beethoven”, Școala Postliceală Teologico-Sanitară ,,Sfântul Iosif”, Colegiul Economic ,,Gheorghe Chițu”, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto, Liceul ,,Traian Vuia”, Liceul Energetic, Liceul Tehnologic ,,Ștefan Odobleja”, Liceul Tehnologic, ,,Constantin Brâncuși”, Liceul Tehnologic ,,Horia Vintilă” Segarcea.
  • Educație Școlară: Liceul Teoretic,,”Tudor Arghezi”, Colegiul Național ,,Carol I”, Școala Gimnazială ,,Gheorghe Bibescu”, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională  Dolj, Palatul Copiilor Craiova, Liceul ,,Traian Vuia”, Școala Gimnazială Coțofenii din Dos, Liceul cu Program Sportiv ,,Petrache Trișcu”, Liceul ,,Voltaire” Craiova, Școala Gimnazială Bucovăț.

Viitoarele experiențe educative și profesionale vor avea loc în perioada 2021-2027, oferindu-le elevilor și profesorilor oportunitatea de a se implica în proiecte de multiculturalitate și, în același timp, de a învăța.  Validarea parteneriatelor ERASMUS confirmă faptul că unitățile de învățământ solicitante au elaborat un plan de implementare a unor activități de mobilitate de înaltă calitate, benefic pentru dezvoltarea acestora.

,,Organizațiile acreditate Erasmus vor obține un acces simplificat la oportunitățile de finanțare din cadrul acțiunii-cheie 1 a viitorului program (2021-2027).

Programul Erasmus 2021-2027 va facilita participarea persoanelor care provin din medii defavorizate prin intermediul noilor formate, cum ar fi schimburile virtuale și mobilitățile de învățare pe termen scurt, precum și prin facilitarea accesului organizațiilor mai mici și de nivel local.

Noul program va crește numărul de beneficiari și va permite susținerea a până la 12 milioane de persoane în perioada 2021-2027, elevi, studenți, profesori, stagiari,formatori, lucrători de tineret, antrenori, precum și elevi aflați în formare profesională și personalul din învățământul pentru adulți.

Inspectoratul Școlar Județean Dolj felicită toți participanții la concursul de selecție și urează succes unităților de învățământ acreditate ERASMUS în implementarea viitoarelor proiecte europene”, se arată într-un comunicat emis de ISJ Dolj.

foto: www.unibuc.ro

Continue Reading